Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžiečių prokurorų akiratyje – per 30 telefonu žmones apgavusių sukčių bylų

Panevėžiečiai prokurorai, organizuojantys ir kontroliuojantys vieno įtariamojo padarytų dešimt sukčiavimo telefonu veikų ikiteisminį tyrimą, kartu su tyrėjais pradėjo dar vieną dėl to paties asmens, nes 21 metų rajono gyventojas R.M., vos paleistas iš areštinės, vėl kartu su bendrininkais ėmėsi vilioti pinigus iš patiklių žmonių – jis įtariamas iš priemiesčio gyventojos už dukrai gresiančią tariamą baudžiamąją atsakomybę paėmęs vieną tūkstantį litų ir 250 eurų.
Moteris, kalbanti telefonu
Moteris, kalbanti telefonu / J.Širkajevos nuotr.
Temos: 1 Panevėžys

Panevėžio apygardos ir miesto apylinkės prokurorai šiuo metu kontroliuoja daugiau kaip 30 atliekamų ikiteisminių tyrimų dėl sukčiavimo telefonu, keletas bylų yra nagrinėjamos arba jau išnagrinėtos teisme.

Ne vieną dešimtį sukčiavimo telefonu atvejų tyręs Panevėžio miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Gražvydas Kazlauskas teigia, kad šiose bylose nukentėjusieji yra pernelyg patiklūs ir patiki sukčių suregztomis istorijomis ir įvairiais gąsdinimais, nors tokiais atvejais reikėtų pasitarti su pareigūnais, artimaisiais arba kaimynais ir neskubėti atiduoti savo santaupų tariamas nelaimes prasimaniusiems nusikaltėliams.  

Pasak prokuroro Gražvydo Kazlausko, pilietškai pasielgę panevėžiečiai padeda sulaikyti siekiančius juos apgauti asmenis ir nepraranda savo santaupų – vos ne kiekvieną savaitę prokurorams tenka prašyti miesto apylinkės teismo leisti paskirti kardomąją priemonę pareigūnų sulaikytiems įtariamiesiems.

Daugiau kaip septynis tūkstančius litų iš trijų patiklių panevėžiečių prieš savaitę išvilioję du įtariami sukčiavę telefonu – 23 metų D.E. ir vienas septyniolikmetis įkliuvo bandydami dar iš vieno gauti penkis tūkstančius litų: abu jie sulauks baudžiamosios atsakomybės.

Bausmių už sukčiavimą prieš mėnesį jau sulaukė tūkstančius litų apgaule išvilioję du panevėžiečiai: 24 metų G.K. paskirta trejų metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė ir keturių tūkstančių 550 litų bauda, 19 metų Ž.Š. – laisvės apribojimas pusantrų metų ir įpareigojimas mokytis arba dirbti – tokį sprendimą, išnagrinėjęs panevėžiečių prokurorų perduotą nusikaltimų nuosavybei baudžiamąją bylą, priėmė miesto apylinkės teismas.

Nuteistieji privalės nukentėjusiesiems atlyginti padarytą turtinę žalą: G.K. –  šešis tūkstančius litų vienam apgautam panevėžiečiui ir solidariai kartu su bendrininku Ž.Š. dviem nukentėjusiesiems – penkis tūkstančius 800 litų.

Dar vienoje sukčiavimo telefonu byloje penkis tūkstančius litų siekęs išvilioti 27 metų panevėžietis T.M. įkliuvo jį sekusiems pareigūnams tuo metu, kai moteris, iš banko paėmusi pinigus, susitiko tariamą avariją padariusį sūnų.

Panevėžio miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Gražvydas Kazlauskas perdavė nagrinėti teismui baudžiamąją bylą, kurioje apgaule išviliojęs iš nukentėjusiosios pensininkės 600 litų kaltinamas sukčiavimu 19 metų panevėžietis A.Š. – jis buvo sulaikytas darant naują nusikalstamą veiką Pasvalyje.

Dar vienoje prokuroro Gražvydo Kazlausko perduotoje teismui baudžiamojoje byloje sukčiavimu kaltinamas 25 metų panevėžietis A.P., apgavęs tris patiklius žmones ir išviliojęs vienuolika tūkstančių litų. Kitoje teismui perduotoje baudžiamojoje byloje tas pats asmuo kaltinamas padaręs panašias tris nusikalstamas veikas Estijoje, tačiau jis slapstosi – paskelbta jo paieška.
Ikiteisminį tyrimą šiose bylose atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjai.

Tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą, gali būti baudžiamas viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų; už didelės vertės turto pasisavinimą arba sukčiavimą kartu su organizuota grupe – iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius