Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžietis, vilnietis ir šakietis bus teisiami už bandymą išvežti merginą į sekso vergiją Airijoje

Panevėžio teismui perduota prekybos žmonėmis ir netikrų eurų byla. Bus teisiami keturi vyrai, kuriems pareikšti kaltinami dėl prekybos žmonėmis. Jie įtariami galbūt kėsinęsi išvežti į užsienį jauną moterį dirbti prostitute. Kai kurie iš jų kaltinami ir patys seksualiai pasinaudoję nedrįstančia pasipriešinti auka, penktadienį pranešė prokuratūra.
Sekso vergija
Asociatyvinė iliustracija: sekso vergija / 123RF nuotr.

Į Panevėžio apygardos teismo teisiamųjų suolą sės 47 metų Šakių gyventojas R.S., 34 metų vilnietis R.B. bei Panevėžyje gyvenantys 30-metis J.S. ir 35 metų S.R.

Pastarajam pateikti kaltinimai pasinaudojus asmens priverstinėmis paslaugomis (lytiškai santykiavus su nukentėjusiąja), o likę trys kaltinami prekyba žmonėmis organizuotoje grupėje.

Be to, J.S. taip pat kaltinamas seksualiai pasinaudojęs nukentėjusiąja bei įgijęs ir realizavęs dvi netikras 100 eurų kupiūras – įtariama, atsiskaitęs jomis kaimo parduotuvėje ir už taksi paslaugas.

Kaltinamieji kitame Lietuvos rajone gyvenančią moterį šių metų pradžioje atvežė į Panevėžį, apgyvendino viešbutyje  ir planavo, kaip ją išgabenti į Airiją, kur ji būtų turėjusi verstis prostitucija. Įtariama, kad per tą laiką ji kelis kartus buvo priversta tenkinti kai kurių kaltinamųjų seksualinius įgeidžius.

Išvežti nukentėjusiąją į užsienį sutrukdė įtariamuosius sulaikę Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai, o jam vadovo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys.

Prokuroro teigimu, savalaikiai ir profesionalūs policijos pareigūnų veiksmai sudavė stiprų smūgį prekeiviams žmonėmis ir sutrukdė išvežti jauną moterį į sekso vergiją užsienyje.

„Labai svarbus ir epizodas su netikrais eurais. Šis atvejis, pareigūnų išaiškintas praėjus vos dviem savaitėms po euro įvedimo Lietuvoje, greičiausiai užkirto kelius didesniam netikrų eurų srautui į mūsų šalį“, – sakė prokuroras R.Vagrys.

Už prekybą žmonėmis organizuotoje grupėje Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 4 iki 12 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius