Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio rajone čiuožė ir virto į plikledžio spąstus papuolę automobiliai

Naktis tarp pirmosios ir antrosios Kalėdų dienos Panevėžio rajone paženklinta avarijomis. Kai kurių iš jų metu buvo sužeisti žmonės. Incidentai įvyko todėl, jog vairuotojai nebuvo pasiruošę plikledžio spąstams.

Viena iš avarijų užfiksuota kelyje Smilgiai-Pakruojis. Čia automobilio nesuvaldė, nuo kelio nuvažiavo ir vertėsi automobilis „Škoda Octavia“.

Juo po Kalėdų namo važiavo du žmonės. Nors jie sunkiai nesusižalojo, atskubėję medikai ekipažą nusprendė vežti į ligoninę apžiūrai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Į avarijos vietą atskubėję policijos pareigūnai pastebėjo, kad šioje kelio atkarpoje asfaltą yra padengęs plikledis. Vos kelių šimtų metrų ruožas buvo toks slidus, kad ant kelio buvo sunku net pastovėti.

Nors termometras tuo metu rodė keturis laipsnius aukščiau nulio, asfaltą padengė sunkiai įžiūrimas plikledis, kurio blizgėjimas primena tiesiog šlapio kelio vaizdą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Netrukus policijos pareigūnų akivaizdoje įvyko dar vienas incidentas. Toje pačioje kelio atkarpoje automobilio kontrolę prarado ir į griovį nučiuožė jaunas BMW vairuotojas.

Vaikinui ir kartu važiavusiai jo merginai pasisekė kiek labiau nei „Škoda“ ekipažui. BMW nuslydo nuo kelio ir sustojo. Nei automobilis, nei kelio elementai apgadinti nebuvo.

BMW vairuotojas tvirtino, kad iki tol kelio danga nebuvo slidi, tačiau vos paspaudęs stabdžius vaikinas suprato, kad automobilis nekontroliuojamai slysta.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Abi avarijos įvyko dėl to, jog vairuotojai neįvertino tikimybės, kad kelias kai kuriose atkarpose gali būti padengtas nematomu plikledžiu ir nepasirinko saugaus greičio.

Vairuotojai raginami kelyje elgtis itin atsargiai, pasirinkti saugų greitį, reaguoti į kelio dangos pasikeitimus.

Policijos pareigūnai apie slidžią kelio atkarpą informavo kelininkus. Šių barstytuvas čia pasirodė praėjus kone valandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius