Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio teismas leido suimti Biržų rajono gyventoją, užsakiusį pažįstamo žmogžudystę

Pilietiškas vieno asmens poelgis, panevėžiečių prokurorų ir policijos pareigūnų profesionalūs veiksmai išgelbėjo užsakyto nužudyti kito žmogaus gyvybę – šiandien nužudymo užsakovas suimtas Panevėžyje.
Sulaikymas.
Sulaikymas. / E.Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokuroro Romualdo Valiulio prašymą paskirti kardomąją priemonę – suėmimą trečiadienį patenkinęs Panevėžio miesto apylinkės teismas leido dviem mėnesiams suimti įtariamą nužudymo užsakymu Biržų rajono gyventoją 56 metų  P.B.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai ir panevėžiečiai pareigūnai, praėjusios savaitės pabaigoje gavę žinią apie viename rajone užsakytą įvykdyti žmogžudystę ir neleidžiantį abejoti sumanyto nusikaltimo tikroviškumu prašymą ją įvykdyti, sunerimo, nes realų pavojų kito žmogaus gyvybei kėlusi situacija neleido delsti.

Pirmadienio vakare pagal kartu su apygardos prokuratūros ir apskrities policijos vadovais numatytą ir suderintą veiksmų planą – surengus įstatymo numatytus slapto sekimo veiksmus įtariamasis buvo demaskuotas ir sulaikytas.

„Operatyviai ir kvalifikuotai šioje situacijoje – išaiškinant nusikaltimą ir sulaikant įtariamąjį savo profesines pareigas atliko prokurorai ir policijos pareigūnai. Tačiau didžiausios pagarbos nusipelnė žmogus, kuris suteikė informaciją apie planuojamą labai sunkų nusikaltimą. Jo pilietinės pozicijos dėka pavyko išvengti tragiškų pasekmių“,- teigia kartu su kolegomis pirmadieninės operacijos bendrus veiksmus koordinavęs Panevėžio apygardos vyriausiasis prokuroras Justinas Pupka.

Įtariamąjį sulaikė sumaniai ir operatyviai veikę Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Smurtinių nusikaltimų skyriaus pareigūnai

Įtariama, kad lapkričio mėnesį iki pat 28 d. Biržų rajono Pačeriaukštės seniūnijos Peleniškių kaime gyvenantis ūkininkas P.B., pasirinkęs bendrininką ir jam pažadėjęs piniginį atlygį, dėl asmeninių motyvų rengėsi nužudyti vieną asmenį, tačiau nusikalstamos veikos nebaigė dėl nuo jo valios nepriklausančių aplinkybių – buvo demaskuotas ir sulaikytas pareigūnų.

Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Romualdas Valiulis teigia, kad įtariamasis rengėsi padaryti labai sunkų nusikaltimą, todėl yra pagrindas manyti, kad jis, būdamas laisvėje, gali tą nusikaltimą padaryti. Nors jis nusikalstamos veikos nebaigė dėl nuo jo valios nepriklausančių aplinkybių, tačiau įtarimai yra pateikiami kaip padarius baigtinį nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl nužudymo.

Ikiteisminį tyrimą dėl rengimosi nužudyti atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovauja, jį organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius