Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio teisme – staigmena Laimutei Stankūnaitei: pernai nuteisti Kauno pareigūnai nekalti, o 40 000 Lt kompensacija – atimama

Kauno pareigūnų byloje – Egidijaus Kuckailio ir Rasos Kairienės triumfas. Panevėžio apygardos teismas išteisino buvusią Kauno Panemunės policijos komisariato tyrėją ir komisariato viršininką. Prieš tai žemesnės instancijos Panevėžio apylinkės teismas pareigūnus buvo pripažinęs kaltais, o nukentėjusiajai Laimutei Stankūnaitei priteisęs 40 000 litų kompensaciją.
Egidijus Kuckailis
Išteisintasis Egidijus Kuckailis / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Pareigūnai dar 2013 metų rugsėjį buvo pripažinti kaltais. Toks sprendimas buvo priimtas Panevėžio apylinkės teisme. Tuomet tvirtinta, kad E.Kuckailis ir R.Kairienė 2008-aisiais metais neteisėtai Drąsiui Kedžiui išdavė pažymą, kurioje minima, kad D.Kedžio mažametė dukra buvo tvirkinama Laimutės Stankūnaitės tėvų bute.

Po šios pažymos išdavimo teismas apribojo L.Stankūnaitės galimybes matytis su dukra, todėl vėliau šioje byloje nukentėjusiąja buvo paskelbta ir L.Stankūnaitė.

Panevėžio miesto apylinkės teismas tuomet nusprendė, kad Kauno policininkai L.Stankūnaitei turės atlyginti neturtinę žalą – 40 tūkst. litų, nors pati nukentėjusioji buvo pateikusi 100 tūkst. litų ieškinį.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Egidijus Kuckailis ir Rasa Kairienė
Tomo Markelevičiaus nuotr./Egidijus Kuckailis ir Rasa Kairienė

Apeliacinį  skundą įteikusi L.Stankūnaitė aukštesnės instancijos teismo prašė padidinti jos ieškinį Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui iki 100 tūkstančių litų, tačiau L.Stankūnaitės civilinis ieškinys išnagrinėtas nebuvo.

Po Panevėžio apygardos teismo sprendimo išteisinti pareigūnus, šie neslėpė džiaugsmo. E.Kuckailis teigė, kad tokio sprendimo ir tikėjosi.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Egidijus Kuckailis
Tomo Markelevičiaus nuotr./Egidijus Kuckailis

„Visada tikėjau ir tikiu Lietuvos teismais, teisingumu Lietuvoje. Šios instancijos teismo nuosprendis manęs nenustebino, nes jis yra logiškas ir teisingas. Dėl šio sprendimo aš dar labiau gerbiu teismą. Kiekvieną darbą aš dirbu nuoširdžiai, pagal Lietuvos Respublikos įstatymus, todėl kitokio sprendimo ir nesitikėjau“, – sakė E.Kuckailis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Advokatas Žygimantas Rutkauskas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Advokatas Žygimantas Rutkauskas

„Teismas ištaisė pirmos instancijos teismo padarytą klaidą ir suteikė Stankūnaitei galimybę matytis su vaiku. Ta pažyma esminės įtakos neturėjo priimamam sprendimui. Manau, kad šitas procesas dar nėra pasibaigęs. Esu įsitikinęs, kad byla nueis ir iki Aukščiausiojo Teismo“, – sakė pareigūnų advokatas Žygimantas Rutkauskas.

Šiandienis Panevėžio apygardos teismo kolegijos verdiktas įsiteisėjo iškart, tačiau kasacine tvarka jį gali apskųsti tiek prokuratūros atstovai, tiek nukentėjusioji L.Stankūnaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius