Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Panevėžio teismui perduota per 330 kg narkotikų kontrabandos byla

Narkotikų kontrabanda iš Ispanijos į Lietuvą per Europos valstybes buvo gabenama šių metų sausio mėnesį. Vienoje krovinius pervežančioje įmonėje vairuotoju dirbęs asmuo kaltinamųjų buvo įkalbėtas už piniginį atlygį nelegaliai pervežti  kanapes  ir kanapių dervą. Už vieną pervežimą vairuotojui turėjo būti mokama nuo 1 500 iki 3 000 eurų.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / LKPB nuotr.

Generalinė prokuratūra ir Lietuvos kriminalinės policijos biuras (toliau – LKPB) atskleidė beveik 330 kg narkotikų kontrabandą ir baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti Panevėžio apygardos teismui. Kaltinimai pareikšti trims Lietuvos piliečiams. Šie asmenys teisėsaugai yra žinomi ir siejami su organizuotu nusikalstamumu.

Tyrimo duomenimis, kaltinamieji I. V. ir A. V., veikdami organizuotoje grupėje ir pasiskirstę užduotimis, Ispanijos Karalystėje įsigijo beveik 18 kg kanapių, kurias vilkiku iš Vokietijos į Lietuvą pargabeno jų užverbuotas vairuotojas.

Kaltinamasis V. K., jo firmai priklausančiu vilkiku, organizavo per 309 kg kanapių dervos pervežimą iš Vokietijos į Lietuvą. Ją V. K. siekė išplatinti kitiems asmenis.

Būtent jis, kriminalistų surinktais duomenimis, buvo įkalbėjęs bendrovėje dirbantį vairuotoją už piniginį atlygį pervežti narkotikų siuntą.

Tačiau kaltinamiesiems nepavyko įgyvendinti nusikaltimo sumanymo – šių metų pradžioje Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai sulaikė narkotines medžiagas vežusį vairuotoją, kuris vėliau teisėsaugininkams padėjo atskleisti didžiulę narkotikų kontrabandą, todėl nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas.

Anot LKPB viršininko pavaduotojo Andžejaus Roginskio, kova su narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabanda ir platinimu yra viena iš prioritetinių Lietuvos kriminalinės policijos biuro veiklos sričių. „Turime veikti proaktyviai, profesionaliai ir svarbiausia greitai – tai vienintelis būdas užkirsti kelią narkotikams patekti į gatves. Apsaugoti visuomenę galime tik proaktyviai kovodami su asmenimis bei grupuotėmis, kurios verčiasi šiuo „verslu“.

VIDEO: Sulaikyta daugiau kaip 300 kg hašišo

Ikiteisminį tyrimą atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, tyrimui vadovavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Įstatymas, tam kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno, siuntė, pardavė ar kitaip platino labai didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų, numato laisvės atėmimą nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius