-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Panevėžyje demaskuotas šimtus automobilių pirkėjų galėjęs apgauti tariamas pardavėjas

Automobilių pardavėjas apsišaukėlis, įtariamas išviliojęs pinigus iš daugybės žmonių, panorėdavusių įsigyti transporto priemonę, atrodo, bus priėjęs suktybių liepto galą – antradienį patenkinęs Panevėžio miesto apylinkės prokuratūros prokuroro Pauliaus Jasiukaičio prašymą miesto apylinkės teismas leido išvakarėse sulaikytą anksčiau teistą trisdešimtmetį panevėžietį T.A. suimti trims mėnesiams.
Antrankiai
Antrankiai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, ikiteisminį tyrimą organizuojantis ir kontroliuojantis Panevėžio miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Paulius Jasiukaitis teigia, kad sukčiavimu įtariamas asmuo, pasinaudojęs automobilių pardavimo priedanga, galėjo padaryti daugiau kaip šimtą nusikalstamų veikų. Jau nustatyta, kad tokiu būdu buvo apgauti 34 nukentėjusieji iš įvairių šalies rajonų, laukiama, kad atsilieptų daugiau nukentėjusiųjų. Antradienį pradėti du nauji ikiteisminiai tyrimai, kiti pradėti 14 – sujungti į vieną.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai ir užpernai nuo įtariamo svetimo turto pasisavinimu T.A. galėjo nukentėti daugybė žmonių visoje šalyje, nes pasisavinęs svetimą elektroninę mokėjimo priemonę – kortelę „Maestro Music‘‘ ir identifikavimo duomenis –  PIN kodą, jis internetiniame puslapyje www.auto.plius.lt patalpindavo skelbimus apie parduodamus įvairius automobilius ir laukdavo patiklių klientų pervedamų avansų.

Apsišaukėlis automobilių pardavėjas, panorėjusiems įsigyti transporto priemonę pirkėjams, dažniausiai nurodydavo pervesti įvairias pinigų sumas –  po 750, 500 ar 350 litų kaip avansą už parduodamą automobilį, tačiau pažadėtos prekės nesulaukdavusiems klientams pinigų nesugražindavo. Vienas apgautų pirkėjų buvo pervedęs šioje sukčiautojo sumanytoje aferoje bene didžiausią – 10 tūkstančių litų avansą.

Panevėžio miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Paulius Jasiukaitis teigia, kad sukčiavimu įtariamam asmeniui buvo prašoma skirti suėmimą, nes švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis nebūtų galima užkirsti kelią naujoms nusikalstamoms veikoms, taip pat pasiekti tikslų, numatytų baudžiamojo proceso kodekso nuostatose, siekiant užtikrinti netrukdomą ikiteisminį tyrimą ir įtariamojo dalyvavimą procese.

Pasak prokuroro, T.A. taip pat yra ieškomas Vokietijos teisėsaugos dėl padarytos nusikalstamos veikos, pernai kovo 5 d. jam yra išduotas Europos arešto orderis.

Ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato autotransporto priemonių grobimo tyrimo skyriaus pareigūnai.

Įstatymas tam, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą, numato laisvės atėmimo bausmę iki trejų metų, už didelės vertės turto pasisavinimą – iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius