Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje išniekintos karių kapinės

Policija gavo pranešimą, kad Panevėžyje nusiaubtos karių kapinės. Pastebėta, kad nuversti obeliskai su karių pavardėmis, sudaužytos memorialinės lentos, nuo tvoros viršutinės dalies nustumtos plytelės.
Policija
Iliustracinė nuotrauka: policija / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Panevėžio apskrities VPK praneša, kad trečiadienį apie 17.09 val. pastebėta, jog karių kapinėse Panevėžyje, Krekenavos gatvėje, nuversta 13 obeliskų su karių pavardėmis, sudaužytos dvi memorialinės lentos, nustumtos 23 plytelės nuo tvoros viršutinės dalies.

Už šį pažeidimą numatomi viešieji darbai arba baudai arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Pareigūnai mano, kad nusikaltimas padarytas iš chuliganiškų paskatų, nes analogiškų atvejų Panevėžyje būta ir anksčiau.

Panevėžio apskrities VPK praneša, kad 2010 m. kovo 8 d. paminklai buvo išvartyti senosiose miesto kapinėse Panevėžyje, Apvaizdos take. Apie kryžius vartančius jaunuolius policijai pranešė senosiose miesto kapinėse buvę Panevėžio miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėja ir Sausio 13-osios brolijos pirmininkas. Apsupę kapines, pareigūnai tris įtariamuosius sulaikė. Jie buvo neblaivūs, nusikaltimą padarė iš chuliganiškų paskatų. Baudžiamoji byla perduota teismui.

2011 m. lapkričio 25 d. apie 9.15 val. Panevėžio apskrities VPK Operatyvaus valdymo skyriui panevėžietis pranešė, kad Panevėžyje, Krekenavos gatvėje, nuversti paminklai žuvusiems kariams. Buvo nustatyta, kad minėtose kapinėse nuversta 18 paminklų. Kapines prižiūrinčios bendrovės „Gamtovaizdis“ (Vilniuje) darbuotojos teigimu, lapkričio 24 d. 15 val. paminklai dar stovėjo. Po pusmečio įtariamieji – trylikametis ir dvylikametis panevėžiečiai buvo nustatyti. Nepilnamečiai, išvartę paminklus, sakė norėję pakvailioti. Dėl jauno amžiaus baudžiamoji byla įtariamųjų atžvilgiu buvo nutraukta.

Pareigūnai prašo panevėžiečių, ką nors mačiusių ar žinančių, kas ketvirtadienį niokojo  obeliskus kapinėse, darbo valandomis paskambinti tel. (8 45) 503 075 arba parašyti el. adresu renatas.trepekas@policija.lt.               

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius