-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Panevėžyje nuteista senyvą žmogų nužudžiusi ir apiplėšusi gauja

Nuošalios sodybos Panevėžio rajono Pašilių kaime šeimininką užpernai suplanavusi apiplėšti ir smurtu atėmusi jo gyvybę organizuota grupė sulaukė nuosprendžio – penktadienį popiet Panevėžio apygardos teismas, baigęs nagrinėti Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorų perduotą krašto visuomenės susidomėjimą sukėlusią nusikaltimų žmogaus gyvybei ir nuosavybei baudžiamąją bylą, keturis panevėžiečius pripažino kaltais.
Teismas
Teismas / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Nužudymas

Kaip rašoma panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, dviem teisiamiesiems –  34 metų T.G.  ir 39 metų A.S. už nužudymą paskirtos prokurorės siūlytos 18 metų laisvės atėmimo bausmės, T.G. pridėti dar dveji metai neatliktos bausmės – jis kalės 20 metų.

Organizuotos plėšikų grupės vienam bendrininkų – 30 metų R.K. paskirta aštuonerių metų šešių mėnesių, kitai bendrininkei – 22 metų I.F. – trejų metų laisvės atėmimo bausmės.

„Nukentėjusiojo giminaičiai, vienu metu jau buvo praradę viltį, kad vienišo sodybos šeimininko žudikai bus surasti, šiandien pagaliau išgirdo paskelbtą nuosprendį tiems, kurie atėmė jų artimo žmogaus gyvybę. Šios bylos tyrimą apsunkino tai, kad ne kartą už savanaudiškus nusikaltimus teistų asmenų organizuota grupė, įsitikinusi savo nebaudžiamumu, buvo gerai suplanavusi nusikaltimą. Atokioje sodyboje gyvenusio vienišo vyresnio žmogaus nužudymo dėl savanaudiškų tikslų tyrimas ir įtariamųjų paieška pareikalavo rajono policijos komisariato pareigūnų didelio profesionalumo ir nemažų pastangų“,- teigė valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi ir griežtas laisvės atėmimo bausmes organizuotos plėšikų grupės nariams prašiusi skirti Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio organizavimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė.

Užpernai liepos viduryje keturių panevėžiečių grupė – T.G., A.S., R.K. ir jų bendrininkė I.F., sužinoję, kad Panevėžio rajono Pašilių kaimo nuošalioje sodyboje gyvenantis vienišas septyniasdešimt vienerių metų savininkas gali turėti santaupų, nutarė jį apiplėšti ir suplanavo veiksmus, kaip tą padaryti. Vienas bendrininkų – R.K. grupę automobiliu nuvežė iki atokios sodybos.

Pagal plėšikų planą apgaule prie namo priviliotas šeimininkas buvo užpultas kaukėtų vyriškių. Prievarta įgrūdę šeimininką į trobą, pririšo jį virvėmis prie lovos, mušė ir spardė reikalaudami pinigų tol, kol daugybę sunkių sužalojimų patyręs žmogus neteko gyvybės. Kaip paaiškėjo ikiteisminio tyrimo metu, šios nuošalios sodybos šeimininkas ir anksčiau  buvo nukentėjęs nuo įsibrovėlių, pasikėsinusių į jo turtą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato rajono policijos komisariato tyrėjai, tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.

Įstatymas už nusikaltimą žmogaus gyvybei savanaudiškais tikslais numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų, arba iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius