Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje nuteistas savo sugėrovą itin žiauriai nužudęs vyriškis

Anksčiau jau kartą teistas Panevėžio rajono gyventojas Ž.Š. už itin žiaurų savo sugėrovo nužudymą laisvės neteko keturiolikai metų. Taip nusprendė baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Panevėžio apygardos teismas, bausmę už šį nusikaltimą subendrinęs su ankstesne kaltinamajam paskirta bausme. Teismo sprendimu Ž.Š. pirmus trejus metus bausmę atliks kalėjime, likusius – pataisos namuose, praneša Panevėžio apygardos teismas.
Teismas
Teismas. / Photos.com nuotr.

Teismas nustatė, kad praėjusių metų gruodžio mėnesį po maždaug savaitę trukusių J.D. ir Ž.Š. išgertuvių pastarojo nuomojamajame bute, Ž.Š., supykęs, kad J.D. niekaip neišeina iš jo buto, šlapinasi ant grindų ir lovos, su pertraukomis smurtavo prieš J.D.: spardė gulinčio vyriškio galvą ir veidą, suėmęs už pakarpos trankė jo galvą į grindis, koja pakeldavo J.D. galvą pusmetrį nuo grindų ir paleisdavo ją kristi ant grindų.

Ši egzekucija tęsėsi ilgiau kaip parą. Iš visų teismo medicinos specialistų nurodytų smūgių ne mažiau kaip 15 teko nužudytajam į galvą. Dėl padarytų sužalojimų patyręs didelį skausmą ir kančias, J.D., išsiliejus kraujui į smegenis, mirė.

Ž.Š. prisipažino sudavęs J.D. visus kaltinime nurodytus smūgius, tačiau teigė, kad nei nužudyti, nei sukelti J.D. kančias, t. y. nužudyti itin žiauriai, nenorėjo.

Teismas konstatavo, kad Ž.Š. padarė labai sunkų nusikaltimą, už kurį numatyta vienintelė bausmės rūšis – laisvės atėmimas. Nustatydamas bausmės trukmę teismas atsižvelgė į tai, kad Ž.Š. nužudė žmogų brutaliu būdu – spardydamas ir trankydamas jo galvą į žemę. Taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad jis nusikalto praėjus vos dviem dienoms po apkaltinamojo nuosprendžio priėmimo kitoje baudžiamojoje byloje, yra baustas administracine tvarka.

Teismas pabrėžė, kad Ž.Š. charakterizuojamas neigiamai, kaip išgėrinėjantis ir agresyvus asmuo.

„Tai rodo, kad kaltinamasis yra stokojantis atsakomybės, neigiamai orientuota ir asociali asmenybė. Įvertinus visas aplinkybes, Ž.Š. skirtina bausmė, artima sankcijoje nustatytos laisvės atėmimo bausmės vidurkiui“, – rašoma teismo nuosprendyje.

LR baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas nužudė kitą žmogų kankindamas ar kitaip itin žiauriai, baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Šis Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius