-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Panevėžyje nuteistas savo sutuoktinę pasikėsinęs sudeginti vyras

Panevėžio apygardos teismas dėl pasikėsinimo itin žiauriai nužudyti savo sutuoktinę pripažino kaltu anksčiau neteistą Kėdainių miesto gyventoją V.S. ir skyrė jam aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę, kurią nuteistajam teks atlikti pataisos namuose.
Teismo nuosprendis
Teismo nuosprendis / Photos.com nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apygardo teismo pranešime, teismas nustatė, kad 2009 m. sausio pabaigoje V.S. Kėdainiuose, netoli parduotuvės „Samsonas“, užrakinęs kiosko, kuriame tuo metu dirbo jo sutuoktinė, duris ir išdaužęs kiosko langą, pripylė į vidų benzino ir kioską padegė.

Nusikalstamos veikos V.S. nebaigė, kadangi atrakinęs kiosko duris nukentėjusiąją išgelbėjo jos sūnus. Dėl apsinuodijimo smalkėmis V.S. sutuoktinei buvo nežymiai sutrikdyta sveikata.

Kaltinamasis V.S. savo kaltės nepripažino. Jis aiškino, kad tądien, būdamas neblaivus, padegė kioską, nes norėjo, kad jo žmona nebedirbtų ir daugiau laiko praleistų namuose. Kaltinamasis teigė galvojęs, kad sutuoktinės tuo metu kioske nebuvo, jis manęs, kad ji išėjusi į parduotuvę.

Tačiau teismas konstatavo, kad tokiu teisme pateiktu kaltinamojo V.S. aiškinimu tikėti nėra pagrindo, nes jis prieštarauja kitiems byloje surinktiems įrodymams ir jo paties parodymams, duotiems ikiteisminio tyrimo metu. Teismas tokius kaltinamojo aiškinimus įvertino kaip jo gynybinę versiją.

Teismo manymu, byloje surinkta pakankamai įrodymų, patvirtinančių, kad kaltinamasis V.S., veikdamas tiesiogine apibrėžta tyčia, padegė kioską ir taip pasikėsino itin žiauriai, t. y. sukeldamas dideles fizines kančias, nužudyti savo sutuoktinę. Skirdamas bausmę kaltinamajam teismas pabrėžė, kad V.S. pasikėsino įvykdyti labai sunkų nusikaltimą.

Pasikėsinimas nužudyti buvo realus, kadangi buvo atlikti pavojingi nukentėjusios gyvybei veiksmai, turėję sukelti kaltinamojo norėtus padarinius, t.y. itin žiaurią nukentėjusios mirtį. Teismas taip pat atsižvelgė į tai, kaltinamajam nustatytas 25 proc. darbingumas, jis serga sunkiomis nepagydomomis ligomis.

Šis Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius