Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje paauglių išgertuvės baigėsi išžaginimu: paauglę vadavo policijos pareigūnai

Bendrabučio kambaryje surengtos išgertuvės 14-18 metų jaunuolių kompanijai baigėsi teismo nuosprendžiu. Trys jauni panevėžiečiai pripažinti kaltais dėl nepilnametės išžaginimo, o jų nugirdytą ir išniekintą paauglę iki šiol kamuoja sveikatos problemos, antradienį praneša Generalinė prokuratūra.
Teisme
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teismo procesu pasibaigė jaunuolių vakarėlis, surengtas viename Panevėžio daugiabutyje 2014 metų rudenį. Tuomet 18-metis U. J. į savo butą pasikvietė tris 14-16 metų bičiulius ir kartu su jais gėrė įvairius alkoholinius gėrimus. Į svečius vaikinai pasikvietė ir porą pažįstamų 14-mečių mergaičių, kurias taip pat girdė alkoholiu.

Kai viena iš viešnių nuo stiprių gėrimų smarkiai apgirto, draugė ją palikusi išėjo namo. Tuo pasinaudoję vaikinai nepilnametę išžagino. Iš apgirtusių jaunuolių kompanijos paauglę išvadavo policijos pareigūnai, kuriuos iškvietė jos mama. Moteris, negalėdama prisiskambinti dukrai, išsiaiškino, kur ji gali būti, tačiau vaikinai ją atsisakė įsileisti į butą, todėl panevėžietė kreipėsi pagalbos į policiją.

Pamatę atvažiavusius policijos pareigūnus, kai kurie jaunuoliai bandė sprukti, tačiau buvo sulaikyti. Bute policininkai rado ir aplinkoje nesiorientuojančią neblaivią paauglę.

U. J. bute pareigūnai aptiko ir 9 mm dujinį pistoletą, kuriam laikyti jaunuolis neturėjo leidimo, todėl jam pateikti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu. Be to, jam buvo pareikšti kaltinimai ir dėl vaikų įtraukimo girtauti, ir dėl poveikio darymo nukentėjusiai nepilnametei. Kartu su bendraamžiu draugu J. P. jis iš pastarojo mobiliojo ryšio telefono mergaitei siuntinėjo SMS žinutes, ragindamas atsiimti pareiškimą dėl išžaginimo, žadėdamas už tai iš visų vaikinų šeimų surinkti jai pinigų.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikiusios Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorės Vaidos Baranauskienės teigimu, šios skaudžios istorijos priežastis - vartotas alkoholis. „Paaugliai su vyresniu, autoritetą turinčiu bičiuliu dideliais kiekiais gėrė stiprius alkoholinius gėrimus, visiškai nemąstydami apie pasekmes. O jos skaudžios – vaikinų biografijas paženklino teistumai, jų nuskriaustai nepilnametei atsirado įvairių sveikatos sutrikimų“, – sakė prokurorė.

Panevėžio miesto apylinkės teismas spalio 12 dieną šioje byloje paskelbė nuosprendį. Anksčiau 4 kartus teistas 20-metis U. J. pripažintas kaltu dėl visų jam pateiktų kaltinimų ir, subendrinus su anksčiau neatlikta bausme, nuteistas 8 metams laisvės atėmimo. Išklausyti nuosprendžio jis buvo atvežtas iš pataisos namų, kur atlieka bausmę už kitą išžaginimą bei neteisėtą šaunamojo ginklo laikymą. Pernai gegužę jis nuošalioje vietoje išžagino pilnametę merginą, prieš tai ją taip pat nugirdęs alkoholiu.

18-mečiui M. K. už nepilnametės išžaginimą skirta 4 metų 3 mėn. laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 2 mėnesiams. Dar vienam, iki šiol dar nepilnamečiui vaikinui už šį nusikaltimą skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė, atidedant jos vykdymą 2 metams.

Dar vieną išgertuvių, per kurias buvo išžaginta nepilnametė, dalyvį, 18-metį M. M., teismas išteisino neįrodžius jo kaltės.

Iš visų trijų nuteistųjų solidariai teismas priteisė atlyginti Valstybinėms teritorinėms ligonių kasoms už nukentėjusiosios gydymą 1 tūkst. 110 eurų, o pačiai merginai jie privalės sumokėti 10 tūkst. eurų neturtinės žalos.

20-mečiui J. P., nedalyvavusiam lemtingose išgertuvėse, tačiau kartu su U. J. dariusiam poveikį nukentėjusiajai, teismas skyrė 1 metų laisvės apribojimo bausmę, jis taip pat privalės neatlygintinai išdirbti 60 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius