Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 14 /2014 03 15

Panevėžyje prekybos centro „Maxima“ darbą nutraukė pranešimas apie sprogmenį

Penktadienį apie 22 val. Panevėžyje pranešta, jog Klaipėdos gatvėje esančiame prekybos centre „Maxima“ padėtas sprogmuo. Apie tai telefonu pranešė neprisistatęs asmuo.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Papildyta 11.19 val. „Maxima LT“ šeštadienio rytą išplatintame pranešime teigia, kad penktadienį, gavus pranešimą apie galimai padėtą sprogmenį „Maxima XX“ parduotuvėje, Panevėžyje Klaipėdos g. nedelsiant iš jos buvo evakuoti tuo metu parduotuvėje buvę klientai bei parduotuvės personalas.

„Iškviestos gelbėjimo tarnybos bei rinktinės „Aras“ pareigūnai. Jie nuodugniai patikrino parduotuvės prekybines bei tarnybines patalpas, šalia esančią automobilių stovėjimo aikštelę. Patikra baigėsi maždaug pirmą valandą nakties. „Aro“ pareigūnams konstatavus, kad sprogmens nėra ir įsitikinus, kad parduotuvėje tiek mūsų klientams, tiek ir mūsų darbuotojams saugu, šeštadienį parduotuvė darbą pradėjo kaip įprasta – 8 val. ryte“ , – teigė Renata Saulytė, „Maxima LT“ komunikacijos vadovė.

Papildyta 01.20 val. Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai į Panevėžį atvyko po vidurnakčio ir patalpas tikrinti pradėjo 00.20 val. Specialistai apžiūrėjo parduotuvėje įrengtas daiktų spinteles, šiukšliadėžes, prekybines patalpas, greta esančią kavinę.

Pareigūnai taip pat patikrino ir kelis auotmobilių stovėjimo aikštelėje paliktus automobilius, tačiau nieko įtartino nepastebėjo. „Aras“ darbą baigė prieš pirmą valandą nakties ir konstatavo, kad sprogmens prekybos centre nėra.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Prekybos centras „Maxima XX“ įprastai dirba iki 23 valandos, tačiau dėl pranešimo apie sprogmenį darbą teko nutraukti valanda anksčiau.

Iš prekybos centro nedelsiant evakuoti pirkėjai ir personalas. Pastatą apsupo specialiosios tarnybos. Policijos pareigūnai užtvėrė visus įvažiavimus į automobilių stovėjimo aikštelę, vairuotojams liepė iš jos pašalinti transporto priemones.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Aikštelės kampe išsirikiavo ugniagesių, medikų, dujų tarnybos, kriminalinės policijos automobiliai.

Įvykio vietoje pasirodė ir Panevėžio miesto savivaldybės adminstracijos direktorė Kristina Vareikienė ir Civilinės saugos skyriaus vedėja Vilma Kartanaitė. Vėliau prie jų prisijungė ir miesto meras Vitalijus Satkevičius.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Kristina Vareikienė ir Vilma Kartanaitė
Tomo Markelevičiaus nuotr./Kristina Vareikienė ir Vilma Kartanaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius