Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Papjovė už neištikimybę

Sugyventinę nužudžiusiam Akmenės rajono gyventojui teisme nepavyko įrodyti, kad moteris pati užgriuvo ant jo laikomo peilio.
Peilis
Peilis / Tomo Grigalevičiaus/15min.lt nuotr.

Šiaulių apygardos teismas 36 metų Venantą Mačiulį pripažino kaltu dėl 31 metų Daivos Šiušytės nužudymo ir nuteisė 13 metų kalėti, praneša „Lietuvos rytas“.

Aukos motinai, prašiusiai iš žudiko priteisti milijoną litų, nuteistasis privalės atlyginti 150 tūkst. neturtinę žalą.

Akmenės rajono Klaišių kaime ūkininkavęs V.Mačiulis su D.Šiušyte kartu išgyveno maždaug dešimt metų. Tragiškai pasibaigęs konfliktas tarp sugyventinių kilo pernai spalio 11-ąją po kelias dienas trukusių išgertuvių.

Išvakarėse du butelius degtinės išgėrę sugyventiniai ryte vėl sėdo gerti. Puotos įkarštyje D.Šiušytė netikėtai pareiškė, jog ruošiasi palikti sugyventinį dėl kito vyro. Teisme V.Mačiulis tikino, kad tai išgirdęs iš sugyventinės visiškai nesupyko ir girtavo toliau, rašo „Lietuvos rytas“.

Kai nuo alkoholio apsvaigusi D.Šiušytė atsigulė, V.Mačiulis sakė nusprendęs prigulti šalia ir užkandžiaudamas pažiūrėti televizorių. Jis esą į lovą atsinešė dešrelę ir ėmė ją pjaustyti. Vyras tikino, kad sugyventinė vertėsi lovoje, užgriuvo ant peilio ir iškrito iš lovos ant grindų.

Tačiau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad 15–18 centimetrų gylio žaizdą nupjaunant dalį šonkaulio kremzlės galima buvo padaryti tik smogiant iš visų jėgų. Ši išvada prieštaravo V.Mačiulio tvirtinimui, kad sugyventinė susižalojo netyčia.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad moteris savo elgesiu ir veiksmais galėjo išprovokuoti sugyventinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius