Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Papokštauti užsimanęs trylikametis pamelavo apie vienoje Vilniaus mokykloje padėtą bombą

Balandžio 1 d., 10.57 val., sostinės policijai buvo pranešta, kad Linkmenų g. 8 esančioje V.Sirokomlės vidurinėje mokykloje, 5 kabinete yra padėtas „karo sviedinys“. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnai, pabendravę su pedagogais nustatė, kad į pamoką vėlavęs 13 metų amžiaus moksleivis tokiu būdu norėjo papokštauti.
Vilniaus Vladislavo Sirokomlės vidurinė mokykla
Vilniaus Vladislavo Sirokomlės vidurinė mokykla / Vilniaus Vladislavo Sirokomlės vidurinės mokyklos nuotr.
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, patikrinus šio nepilnamečio mobiliojo telefono skambučių išklotinę paaiškėjo, kad tas pats moksleivis kovo 31 d. (balandžio 1-osios išvakarėse) atliko pokšto „repeticiją“, t.y. iš savo mobiliojo ryšio telefono Bendrajam pagalbos centrui melagingai pranešė, kad dega mokykla. Pats pokštininkas  savo veiksmų policijai įtikinamai paaiškinti negalėjo, teigė tenorėjęs tokiu būdu pajuokauti.

Melagingas priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos ir kitų specialiųjų tarnybų iškvietimas užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki šešių šimtų litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų. Asmuo, melagingai pranešęs apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos specialios tarnybos, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu. Minėtas nepilnametis nėra sulaukęs amžiaus, nuo kurio asmuo atsako pagal baudžiamuosius įstatymus, todėl šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl atsakomybės taikymo jo tėvams. Be to, moksleivio tėvams gali būti pateiktas ir civilinis ieškinys dėl specialiųjų tarnybų reagavimo išlaidų kompensavimo. Pats nepilnametis bus  įrašytas į vaikų, kurių elgesiu domisi policija, apskaitą, su juo bus atliekamas individualus prevencinio pobūdžio darbas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius