Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnai ieškojo kontrabandinių cigarečių, bet rado ir kanapių

​Šiaulių apskrities policijos Šiaulių miesto ir rajono komisariato Kuršėnų nuovados pareigūnus pasiekė informacija apie prekybą kontrabandinėmis cigaretėmis Smilgių kaime. Spalio 14 d. pareigūnai šią informaciją patikrino.
Kanapės
Kanapės / Šiaulių AVPK nuotr.

Apsilankę vieno Smilgių kaimo gyventojo namuose, policininkai rado 25 pakelius „Fest“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Rūkalai buvo paslėpti kambaryje, spintelėje po televizoriumi.

Neseniai penkiasdešimtąjį jubiliejų atšventęs namo savininkas pareigūnams gerai žinomas, į policijos akiratį patenka nebe pirmą kartą.

Vyras aiškino, kad pardavęs rūkalus nesiekė praturtėti, tiesiog norėjo šiek tiek prisidurti pragyvenimui.

Nelegalus verslas vyrui laimės neatnešė – už akcizais apmokestinamų prekių laikymą, pažeidžiant nustatytą tvarką, pažeidėjui pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena.

Spalio 15 d. pareigūnai aplankė Gilaičių k. gyventoją, kuris, turimais duomenimis, taip pat prekiavo kontrabandinėmis cigaretėmis.

Apžiūrint gyvenamąsias patalpas, pareigūnų dėmesį patraukė virtuvėje padėta rankinė. Joje pareigūnai rado 150 cigarečių pakelių „Fest“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis ir 10 cigarečių pakelių „Minsk“ su tos pačios šalies banderolėmis. Dėl akcizais apmokestinamų laikymo, pažeidžiant nustatytą tvarką, pradėta administracinio teisės pažeidimo byla.

Nuodugniau apžiūrėjus gyvenamąsias patalpas, namo rūsyje, kibire ir stiklainyje, buvo rasti į vandenį pamerkti kanapių stiebai.

\Rūsyje įrengtoje katilinėje pareigūnai rado ir vazonuose auginamų kanapių. 45 metų namo savininkas teigė, kad cigaretėmis prekiauja, nes reikia pinigų, o kanapes esą augina savo reikmėms.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokią „daržininkystę“ įtariamajam gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius