-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos policija išnarpliojo painią ginklų dingimo istoriją

Klaipėdos policija praneša išnarpliojusi painią ginklų dingimo istoriją. Apie neva pavogtus šautuvus pareigūnams pranešė jūrininkas. Ilgainiui paaiškėjo, kad vyras išsijuosęs melavo policijai.
Policija rado, neva, pavogtus du šautuvus
Policija rado, neva, pavogtus du šautuvus / Policijos nuotr.

Istorija prasidėjo dar 2014 m. gruodį, kai iš jūros grįžęs klaipėdietis buvo įtartas smurtavimu prieš savo sugyventinę. Dėl to buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Policijos pareigūnai įpareigojo įtariamąjį perduoti policijai teisėtai turėtus ginklus, kurių, kaip paaiškėjo, jis tuo metu jau nebeturėjo. Buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl šaunamųjų ginklų laikymo taisyklių pažeidimo, nes tai sudarė sąlygas kitam asmeniui neteisėtai jais pasinaudoti.

Siekdamas išvengti atsakomybės, ginklų savininkas ir pranešė apie neva įvykdytą vagystę. Žinomai melagingus parodymus ikiteisminio tyrimo metu davė ir įtariamojo sugyventinė.

Nustatyta, kad vieną revolverį jūrininkas įsigijo savo vardu paprašytas savo pažįstamo, kuriam ginklą ir atidavė.

Šis neva pavogtas ginklas buvo surastas, kai Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai šturmavo narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimu bei kitais nusikaltimais įtariamo vyro vasarnamį.

Tačiau šis Klaipėdos rajono gyventojas jau buvo panaikinęs revolverio identifikacinį numerį. 2012 metų vasarą jis panaudojo šį ginklą viename uostamiesčio bare, kai, būdamas neblaivus, paleido šūvius į apsaugos darbuotoją. Dėl šio nusikaltimo vyras jau nuteistas.

Teisėtam šaunamųjų ginklų savininkui pareikšti įtarimai dėl melagingų parodymų davimo ir neteisėto šaunamojo ginklo realizavimo, jo sugyventinė įtariama ikiteisminio tyrimo metu davusi melagingus parodymus.

Paaiškėjo ir antrojo revolverio dingimo aplinkybės. Jo pagrobimu įtariamas Vilniaus rajono gyventojas, kuris buvo atvykęs pasisvečiuoti pas minėto klaipėdiečio sugyventinę, kai jos gyvenimo draugas dirbo jūroje.

Kratos įtariamojo namuose metu aptiktas pagrobtas revolveris, Vilniuje pavogtas motociklas, cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais, netikras vairuotojo pažymėjimas bei užtaisytas kovinis prancūzų gamybos pistoletas.

VIDEO: Demaskuoti policijai melavę sugyventiniai, sulaikytas įtariamasis jų pistoleto vagyste

8 kartus už viešosios tvarkos pažeidimus, turto sunaikinimą, plėšimus, neteisėtą laisvės atėmimą, savavaldžiavimą bei kitus nusikaltimus teistam vyrui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis, šaunamojo ginklo ir šaudmenų pagrobimo bei disponavimo netikru vairuotojo pažymėjimu. Įtariamasis suimtas.

Už melagingų parodymų davimą numatyti viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Už šaunamojo ginklo pagrobimą numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Policijos nuotr./Mįslingos ginklų dingimo istorijos dalyviai
Policijos nuotr./Mįslingos ginklų dingimo istorijos dalyviai
Policijos nuotr./Mįslingos ginklų dingimo istorijos dalyviai
Policijos nuotr./Mįslingos ginklų dingimo istorijos dalyviai
Policijos nuotr./Mįslingos ginklų dingimo istorijos dalyviai
Policijos nuotr./Mįslingos ginklų dingimo istorijos dalyviai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius