-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnai sulaikė Šiaulių rajono gyventoją su kontrabandinių cigarečių krepšiu

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai vasario 21 d. sulaikė Šiaulių rajono gyventoją G.L. nešiną didžiuliu krepšiu, prikrautu cigarečių – kontrabandinių „Saint George“.

37 metų moteris jas nešėsi į viename Vilniaus g. namo kieme stovėjusį savo automobilį. Ji prisipažino cigaretes įsigijusi iš turgavietės prekeivio.

Pareigūnai suskaičiavo, kad G. L. buvo nusipirkusi 400 pakelių šių rūkalų. Už juos moteris suplojo apie 2000 litų, nes Šiaulių turgavietėje „Saint George“ pakelis parduodamas po 5 Lt 50 ct, jei perkama pakuotėmis, tada už 10 pakelių prašoma 50 Lt. Sulaikytoji tikėjosi šias cigaretes parsivežti į savo kaimą ir, pardavusi vietiniams gyventojams, užsidirbti.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo jai pradėta administracinė byla. Taigi užuot uždirbusi, dabar ji patirs tik nuostolių. Kadangi jos neteisėtai gabentų prekių muitinė vertė yra per 2,5 tūkstančius litų, t. y., patenka į Administracinių teisės pažeidimų kodekso apibrėžtas ribas tarp dešimties ir penkiasdešimties minimalių gyvenimo lygių (MGL), tai jai gresia bauda nuo penkių tūkstančių iki dešimties tūkstančių litų ir dar bus konfiskuotos už 2000 litų įsigytos cigaretės.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius