Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pas buvusią panelę su ginklu besiveržusio kariškio bylos nagrinėjimas atidėtas iki rudens

Kauno apygardos teismui nepavyko atversti bylos, kurioje kaltinamas 34-erių kariškis Mindaugas Mickėnas. Sausio pradžioje Lietuvos kariuomenės Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko 2-osios mokomosios kuopos instruktorius M.Mickėnas, būdamas girtas, apšaudė Palemone gyvenančios buvusios merginos buto duris, o galiausiai įsibrovęs į vidų įkaite paėmė jos draugę Rimą Misytę. Mergina paspruko, kai stipriai nuo alkoholio apsvaigęs „įsimylėjėlis“ užmigo.
Mindaugas Mickėnas
Mindaugas Mickėnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo fotografų niekada nesislapstęs M.Mickėnas nevengė pozuoti ir pirmadienį, birželio 21-ąją, kai turėjo prasidėti baudžiamosios bylos nagrinėjimas. Tačiau į kalbas nebuvo linkęs. Aukštąjį išsilavinimą turintis kariškis anksčiau yra minėjęs, kad gėdijasi poelgio, kuriam greičiausiai įkvėpė išgertas nemažas alkoholio kiekis. Po nusikaltimo jo kraujyje rasta 2,29 promilės alkoholio.

Įkaite tapusi mergina paspruko, nes girtutėlis M.Mickėnas belaukdamas atomazgos tiesiog užmigo

Į teismą pareigūnų atvesdintas M.Mickėnas neprieštaravo, kad bylos nagrinėjimo teks palaukti. Pradėti nagrinėti bylos iš esmės dabar nepavyko, nes į pirmą teismo posėdį neatvyko nei kaltinamojo gynėja, nei viena iš nukentėjusiųjų – buvusios M.Mickėno mylimosios draugė R.Misytė. Teismui pateiktame dokumente ji nurodo norinti dalyvauti teismo posėdžiuose, tačiau į birželio 21-ąją vykstantį posėdį negali atvykti, nes iš anksto buvo sudariusi 3 mėnesių darbo sutartį su viena įmone Didžiojoje Britanijoje. Todėl šiuo metu yra Anglijoje ir prašo bylos nagrinėjimą atidėti. Teisme buvusi jaunos moters draugė sakė, jog R.Misytė į Lietuvą ketina grįžti rugsėjį. Atsižvelgdama į nukentėjusiosios prašymą teisėjų kolegija nusprendė bylos nagrinėjimą perkelti į rugsėjo 16 dieną. Truputį anksčiau, rugpjūčio pabaigoje, teismas ketina pratęsti kaltinamajam skirtą kardomąją priemonę – suėmimą, kurios terminas baigiasi rugsėjo 4 dieną.

Apšaudė buto duris ir laikė įkaitę

15min.lt primena, kad M.Mickėnas į buvusios draugės butą Palemone įsiveržė šiemet sausio 8-osios vakarą. Apie 23.40 val. pasirodžiusio nelaukto svečio niekas neįsileido. Tuo metu bute jo buvusi panelė laiką leido su broliu ir drauge, R.Misyte, tačiau tai įsimylėjusio kariškio neatbaidė: nepatekęs į vidų pro duris ir dar išgirdęs, kad ruošiamasi skambinti policijai, jis išsitraukė savigynai išduotą kovinį pistoletą ir šovė į buto duris. Tyrimo metu nustatyta, kad iš ginklo kariškis paleido 5 šūvius. Laimė, kiaurai duris perskrodusios kulkos nekliudė už jų stovinčios merginos, kuri spėjo pasitraukti.

Supratęs, kad per duris, net ir po šūvių, jo niekas neįleis, M.Mickėnas išėjo į lauką ir į vidų pabandė patekti per balkoną. Čia, paleidęs šūvį į balkono duris, jis jas „pribaigė“ ranka ir per galiausiai pateko į butą. Jame buvusios panelės ir jos brolio nebebuvo – jie spėjo pabėgti į laiptinę. Viduje liko tik merginos draugė, R.Misytė. Paėmęs ją įkaite girtas kariškis tikino nušausiąs merginą ir nusišausiąs pats, jei kas nors bandys eiti į vidų. Grėsmingą situaciją pavyko išspręsti be iškviestų Lietuvos kriminalinės policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnų pagalbos. Jiems dar važiuojant į Kauną, įkaite tapusi mergina paspruko, nes girtutėlis M.Mickėnas belaukdamas atomazgos tiesiog užmigo.

Iškeltoje baudžiamojoje byloje M.Mickėnas kaltinamas pagal kelis Baudžiamojo kodekso straipsnius: pasikėsinimu nužudyti du ar daugiau asmenų kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, grasinimu nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimu, neteisėtu asmeninės būsto neliečiamumo pažeidimu bei viešosios tvarkos pažeidimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius