-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai Biržų rajone sulaikė pusės milijono eurų vertės kontrabandą

Biržų rajone pasieniečiai sulaikė 200 tūkst. pakelių kontrabandinių baltarusiškų cigarečių, kurios, įtariama, į Lietuvą galėjo patekti iš Latvijos. Įkliuvo ir trys Alytaus miesto bei rajono gyventojai, siejami su šiuo maždaug pusės milijono eurų vertės kroviniu.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda
Sulaikyta cigarečių kontrabanda / VSAT nuotr.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pasieniečiai kartu su VSAT Kriminalinių procesų kontrolės organizavimo valdybos pareigūnais vienoje Biržų rajono gyvenvietėje patikrino krovininį automobilį „Mercedes Benz Sprinter“. Jį vairavo 44-erių Alytaus gyventojas.

Už plastikinių butelių pakuočių pasieniečiai aptiko slepiamus 90 tūkst. pakelių cigarečių „NZ“ su baltarusiškomis banderolėmis.

VIDEO: Biržų rajone sulaikyta 200 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių

Tą pačią dieną kitame Biržų rajono kaime pasieniečiai iš minėtų VSAT padalinių, kuriems šįsyk dar talkino kolegos iš VSAT Ignalinos rinktinės, patikrino mikroautobusą „Volkswagen LT 46“. Jo vairuotojas – 44-erių Alytaus rajono gyventojas. Krovinių skyriuje už pakuočių su plastikiniais buteliais irgi buvo slepiami kontrabandiniai rūkalai. Šįsyk pasieniečiai aptiko 110 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital“, pažymėtų baltarusiško akcizo mokesčio ženklais.

Įtariama, kad mikroautobuso vairuotojui talkino irgi Alytaus rajone gyvenantis 40-metis, vairavęs automobilį „Volvo XC60“.

VSAT pareigūnai įtaria, kad visos sulaikytos kontrabandinės cigaretės atgabentos iš Latvijos. Skaičiuojama, kad šių 200 tūkst. pakelių vertė Lietuvoje skaičiuojant su mokesčiais yra 488 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Sulaikyta trijulė buvo uždaryta į areštinę. Vėliau Alytaus miesto ir rajono gyventojai buvo paleisti jiems skyrus kardomąsias priemones dokumentų paėmimą ir pasižadėjimus neišvykti.

Sulaikyti automobiliai ir kontrabandiniai rūkalai saugomi Pakrančių apsaugos rinktinės Zoknių užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius