Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai kontrabandininkus persekiojo su šunimis

Penktadienio ankstyvą rytą, apie 5.30 val., Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės operatyvininkai, Specialiosios paskirties būrio bei Šilgalių užkardos pasieniečiai turėdami informacijos surengė pasalą ties Šakių rajono Panovių kaimu prie Šešupės.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT Pagėgių rinktinės nuotr.

Kaip rašoma Pagėgių rinktinės pranešime, prie Šešupės upės, kurios viduriu šioje vietoje eina Lietuvos Respublikos valstybės siena, pasieniečiai pastebėjo keletą asmenų, kurie nuo upės kranto nešė ryšulius į automobilį, stovintį negyvenamojoje sodyboje. Netrukus pro šią sodybą Kudirkos Naumiesčio kryptimi įjungtomis šviesomis pravažiavo lengvasis automobilis „Audi Avant“, paskui kurį be šviesų iš negyvenamos sodybos išvažiavo automobilis „Toyota Previa“ ir pasieniečių stebėti asmenys.

Apie kilometrą nuo valstybės sienos, Žaltynų kaimo ribose, Šakių r., VSAT pareigūnai stabdė pastebėtus automobilius „Audi Avant“ bei paskui jį be šviesų važiavusį „Toyota Previa“.

Automobilį „Audi Avant“ vairavo nuolatinės gyvenamosios vietos neturinti 39-erių metų moteris, kartu su ja vyko 37-erių Vilkaviškio miesto gyventojas. VSAT pareigūnams sustabdžius automobilį „Toyota Previa“, iš jo iššokę keturi asmenys vengdami sulaikymo bandė pasišalinti bėgdami į miško gilumą. Bėglius pasieniečiai sulaikė pasitelkus į pagalbą kinologą su tarnybiniu šunimi. Vienas pasprukti bandė be batų, tačiau tarnybinio šuns uoslė nepavedė. Sulaikytieji 23-ejų, 25-erių, 27-erių ir 43-ejų Šakių rajono gyventojai.

Pagėgių rinktinės pareigūnai apžiūrėję automobilį jo salone rado dvi kartoninės dėžes, įvyniotas į juodos spalvos polietileną, kuriose buvo supakuota 830 pakelių cigarečių „Jin Ling“ su „For dute free only“ pavyzdžio banderolėmis bei 32 kartoninės dėžės, įvyniotas į juodos spalvos polietileną, kuriose buvo supakuota 15 tūkst. 830 pakelių cigarečių „Jin Ling“ su Rusijos Federacijos pavyždžio baderolėmis.

Dėl kontrabandos VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Visi sulaikytieji uždaryti į Šakių ir Tauragės areštines.

Automobiliai ir cigaretės laikinai saugomi Šilgalių užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius