Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai kontrabandinius rūkalus sulaikė ir prie sienos su Lenkija, ir šalies viduje

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams pasienyje su Lenkija, Kalvarijos savivaldybėje, įkliuvo didelis kontrabandinių rūkalų krovinys, kurį mėginta išgabenti iš Lietuvos. Cigarečių pasieniečiai aptiko ir kratų metu Ariogalos apylinkėse. Sulaikytų cigarečių vertė, skaičiuojant pagal galiojančią muitinio vertinimo metodiką, yra daugiau kaip 827 tūkst. Lt. Tyrimo metu įtarimai pareikšti keturiems asmenims.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Penktadienį vakare jungtinės VSAT Operatyvinės veiklos bei Ikiteisminio tyrimo valdybų, Lazdijų, Vilniaus ir Šiaulių rinktinių operatyvininkų pajėgos bei Specialiosios paskirties būrių pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė krovininį vilkiką „Mercedes Benz“ su priekaba, praneša VSAT.

Turėta žinių, kad šia transporto priemone gali būti gabenamas neteisėtas krovinys.

Paaiškėjo, kad automobilį vairavo 39 metų kaunietis. Jo ir vilkiko dokumentai buvo tvarkingi, tačiau VSAT pareigūnai apžiūrėjo ir patį mersedesą.

Priekaboje buvo gabenamas, atrodytų, neišsiskiriantis šaldytos žuvies krovinys. Iškrovus kelias paletes su šiuo kroviniu, aptiktos taip pat tvarkingai sukrautos dėžės nuo sauso kuro. Paaiškėjo, kad jose paslėptas nelegalių rūkalų krovinys. Kiekvienoje kartoninėje pakuotėje buvo sudėta po 25 blokus cigarečių „Jing Ling“ su rusiškomis banderolėmis.

Po krovinio sulaikymo už maždaug dviejų kilometrų pastebėtas šalikelėje stovintis automobilis „Audi A6“. VSAT pareigūnai sulaikė vairuotojo vietoje sėdėjusį vyrą – 42 metų marijampolietį. Manoma, kad jis galėjo lydėti žuvimi maskuotą kontrabandinių rūkalų krovinį.

Pirminiais duomenimis, vilkiku buvo gabenta net 129 tūkstančiai 970 pakelių cigarečių. Manoma, kad neteisėtas tabako gaminių krovinys buvo skirtas nelegaliai Vakarų Europos rinkai.

Tęsdami pradėtą tyrimą, tą pačią dieną VSAT pareigūnai atliko sankcionuotą kratą Ariogalos rajone. Čia stovi vienai uždarajai akcinei bendrovei priklausantys angarai bei administracinės patalpos.

Angaruose pasieniečiai rado tokių pačių dėžių nuo sauso kuro, o jose – 41 tūkstantį 30 pakelių cigarečių „Jing Ling“ su rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Automobilis ir rūkalų krovinys saugomi VSAT Lazdijų rinktinėje.

Dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtarimai pareikšti keturiems asmenims – vilkiko bei lengvojo automobilio vairuotojams bei dar dviems asmenims Vilniuje ir Kaune, kurie, įtariama, yra kontrabandos organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius