Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai Šalčininkuose sulaikė du vyrus su 3 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių

Šalčininkų rajono miške prie sienos su Baltarusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus rinktinės pasieniečiai surengė pasalą. Į ją pateko du vyrai. Taip pat VSAT pareigūnams į rankas pateko 3 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų.
Pasieniečiai sulaikė 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.
Pasieniečiai sulaikė 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. / VSAT nuotr.

Antradienį VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai patruliavo ties Šalčininkų rajono Mikantonių kaimu. Turėta žinių, kad čia gali būti mėginama gabenti neteisėtą krovinį. Netrukus patruliai Velniaraisčio miške pastebėjo du įtartinus asmenis, judančius link sienos su Baltarusija.

Blokavę teritoriją pasieniečiai pasaloje ėmė laukti įtariamų kontrabandininkų, kurie, įtarta, prie sienos turėjo perimti rūkalų krovinį. Tokia taktika pasiteisino. Maždaug po valandos ties Širvių kaimu, kelyje Dieveniškės - Šalčininkai, VSAT pareigūnai sulaikė 21 metų Šalčininkų rajono gyventoją. Netrukus ties Sakalinės kaimu buvo sulaikytas ir kitas įtariamasis, 24 metų Šalčininkų rajono gyventojas.

Vietovės apžiūrai buvo iškviesti du pasieniečiai kinologai su tarnybiniais šunimis. Iš pradžių vienas šuo aptikto 2 ryšulius, kuriuose buvo 1000 pakelių cigarečių „Minsk 5 Super Slims“ su baltarusiškomis banderolėmis. Sekdamas pėdsakais kitas tarnybinis keturkojis netoliese rado dar 4 ryšulius, kuriuose buvo 1000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir 1000 pakelių „Minsk 5 Super Slims“ su baltarusiškomis banderolėmis. Iš viso aptikti 3 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų.

Pasieniečiams atlikus vietovės apžiūrą valstybės sienos pažeidimų nenustatyta. Įtariama, kad cigaretės iš Baltarusijos buvo permestos per sieną jos nepažeidžiant.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo tvarkos pažeidimo pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 2896 iki 5792 eurų.

Abiem vyrams teks atsakyti ir už tai, kad specialiais ženklais nužymėtoje valstybės sienos apsaugos zonoje jie buvo be privalomų pasieniečių leidimų. Už šį pažeidimą jau baustiems sulaikytiesiems gresia baudos nuo 86 iki 173 eurų.

Po apklausos sulaikytuosius VSAT pareigūnai paleido. Cigaretės saugomos G. Žagunio užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius