Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai sulaikė Ispanijoje apgaule išsinuomotą automobilį

Prie sienos su Lenkija sulaikytas kaunietis, vairavęs šiemet pagamintą „Chevrolet Cruze LS“. Mašina, pirminiais duomenimis, yra apgaule išsinuomota Ispanijoje, pasinaudojus suklastotu estišku dokumentu.
Vogtas automobilis
Vogtas automobilis / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad sekmadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė automobilį Chevrolet Cruze LS ispaniškais valstybiniais registracijos numeriais.

Paaiškėjo, kad ką tik į Lietuvą įvažiavęs ir mašiną vairavęs 37 metų Kauno gyventojas turi tvarkingus kelionės dokumentus.

Patikros metu pasieniečiai išsiaiškino, kad ši vienai automobilių nuomos bendrovei Ispanijoje priklausanti mašina yra išnuomota Estijos piliečio vardu.

Informacijos apie sustabdytą Chevrolet Cruze LS Lazdijų pasieniečiai paprašė iš kolegų VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje, kur veikia Nacionalinis jūrų sienų apsaugos koordinacinis centras. Netrukus pasieniečiai gavo atsakymą iš automobilių nuomos bendrovės padalinio Ispanijoje – paaiškėjo, kad sulaikytai mašinai draudžiama važiuoti į Lenkijos ir Lietuvos teritoriją.

Tuo pat metu VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad naujutėlė transporto priemonė Ispanijoje išsinuomota apgaulės būdu – kol kas nenustatyti sukčiai automobilį pasisavino panaudodami suklastotą neegzistuojančio Estijos piliečio vardu esą išduotą dokumentą.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Mašiną vairavęs kaunietis uždarytas į areštinę.

Jo vairuotas mikroautobusas saugomas Kalvarijos užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius