Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pasieniečiams nepaklusęs ir juos įžeidinėjęs vairuotojas užsidirbo krūvą baudų

Pasieniečiams dėl kontrabandos gabenimo gerai žinomas Adutiškio gyventojas vėl prisidarė nemažų problemų – sustabdytas VSAT pareigūnų jis nevykdė jų nurodymų ir išplūdo necenzūriniais žodžiais. Be to, vyras neturėjo privalomų dokumentų.
Asociatyvinė iliustracija: VSAT pareigūnai
Asociatyvinė iliustracija: VSAT pareigūnai / VSAT archyvo nuotr.

Ketvirtadienį vakare VSAT Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardos pasieniečiai Švenčionių rajono Adutiškio miestelio ribose vykdė pasienio teisinio režimo kontrolę. VSAT pareigūnai šioje prie pat sienos su Baltarusija esančioje vietoje dokumentams patikrinti sustabdė automobilį „Audi A6“. Jį vairavo 55-erių adutiškietis.

Šis vyras pasieniečiams yra gerai žinomas, nes nesyk yra įkliuvęs dėl kontrabandos gabenimo ir iki šiol moka už tokius darbus jam teismo skirtas baudas.

Sustabdytas ir dokumentus pateikti paprašytas vairuotojas supyko. Jis atsisakė vykdyti pasieniečių nurodymus ir pradėjo juos įžeidinėti necenzūriniais žodžiais. Vyras ir jo automobilis buvo pristatyti į užkardą.

Paaiškėjo, kad Adutiškio gyventojas neturėjo pasienio ruože privalomo turėti asmens tapatybę patvirtinančio dokumento. Už tokį Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą Adutiškio pasieniečiai jam skirs administracinę nuobaudą įspėjimą arba baudą nuo 40 iki 90 eurų.

Adutiškio gyventojas savo „Audi A6“ nebuvo apdraudęs transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu. Už šį pažeidimą vairuotoją baus policijos pareigūnai, o gresianti bauda yra nuo 60 iki 120 eurų.

Už dar du administracinius pažeidimus baudas įžūliam adutiškiečiui skirs teismas. Už VSAT pareigūno teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymą numatyta bauda nuo 90 iki 140 eurų. Tokia pati bauda yra ir už pareigūno garbės ir orumo pažeminimą.

Atlikus visus formalumus pasieniečiai Adutiškio gyventoją paleido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius