Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pasieniečių šuo Slibinas aptiko brakonierių nužudytą stirną

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) belgų aviganis Slibinas prie sienos su Baltarusija aptiko į brakonierių paspęstą kilpą patekusią leisgyvę stirną, kuri netrukus nugaišo. Prie Baltarusijos sienos, ežere, dar buvo rasta į brakonierių tinklą įsipainiojusi ir nugaišusi antis. Pasienyje su Rusija VSAT pareigūnai aptiko, įtariama, paskendusį šerną. 
Tinkle žuvusi antis
Tinkle žuvusi antis / VSAT nuotr.

Penktadienį VSAT Ignalinos rinktinės Tverečiaus užkardos pasieniečiai patruliavo Ignalinos rajono Pakalniškių kaimo ribose. VSAT pareigūnai, vienas kurių buvo kinologas su tarnybiniu belgų aviganiu Slibinu, ėjo patrulio taku palei sienos liniją. Staiga keturkojis savo elgesiu ir lojimu kinologui pranešė, kad čia pat augančiuose krūmynuose kažkas yra.

Įtartiną kvapą užuodęs Slibinas pasieniečius nuvedė į krūmynų tankmę ir čia aptiko stirną. Gyvūnas buvo patekęs į brakonierių paspęstą kilpą. Leisgyvė stirna skaičiavo paskutines gyvenimo minutes. VSAT pareigūnai iškvietė aplinkosaugininkus, tačiau netrukus stirna pasieniečių akivaizdoje nugaišo. Gyvūnas perduotas atvykusiems Ignalinos aplinkosaugininkams.

Šeštadienį VSAT Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai patruliavo Švenčionių rajono Akolionijos kaimo ribose. Maždaug už pusantro kilometro nuo sienos su Baltarusija čia yra Skeimio ežeras. Eidami jo pakrante VSAT pareigūnai vandenyje pastebėjo brakonierių pastatytą tinklą.
Apie tai jie iškart informavo Švenčionių aplinkosaugininkus. Vienas jų atsivežė valtį. Į ją įlipę pasienietis ir aplinkosaugininkas nusiyrė prie tinklo ir jį ištraukė į krantą. Tinkle buvo įsipainiojusi negyva laukinė antis.

Sekmadienį VSAT Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos pasieniečiai patruliavo Šakių rajono Turčinų kaimo ribose palei Šešupę. Upe eina Lietuvos siena su Rusija. Ant kranto prie pat vandens VSAT pareigūnai rado nugaišusį šerną, pirmadienį praneša VSAT.

Spėjama, kad apie 50 kilogramų sveriantis gyvūnas anksčiau buvo įlūžęs į ledą ir nuskendo. Dabar slūgstant Šešupės, kuri šioje vietoje daro posūkį, vandeniui šernas galėjo būti išplukdytas į krantą. Ir šiuo atveju buvo iškviesti aplinkosaugininkai, kurie tirs šį įvykį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius