Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečius įžeidinėjęs viešviliskis šiemet bus baudžiamas jau trečią kartą

Pasieniečių šiemet jau du kartus už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus baustas Jurbarko rajono Viešvilės miestelio gyventojas „pasižymėjo“ darsyk. Dabar jis bus baudžiamas už pasieniečių nurodymo nevykdymą ir garbės bei orumo įžeidimą.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad sekmadienį paryčiais VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pareigūnai pasienyje su Rusija, Jurbarko rajono Kalvelių kaimo ribose, pamatė tris asmenis. Vienas iš jų, išvydęs pasieniečius, pradėjo juos įžeidinėti, keikėsi necenzūriniais žodžiais, rodė nepadorius gestus, grasino susidorojimu.

Pasieniečiai sulaikė smarkuolį ir nuvežė jį į Viešvilės užkardą. 21-erių vietiniam gyventojui buvo nustatytas 2,24 promilės girtumas.

Jis yra gerai žinomas VSAT pareigūnams. Sausį šis vyras jiems įkliuvo už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą ir buvo nubaustas 150 litų bauda. Už tokį patį pažeidimą viešviliškis pasieniečių buvo sulaikytas ir vasarį – tąkart jam buvo skirta 400 litų bauda.

Dabar Viešvilės pasieniečiai vyrui pradėjo administracinę teiseną už VSAT pareigūno teisėto reikalvimo nevykdymą ir garbės bei orumo įžeidimą. Viešviliškiui gresia bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Viešvilės pasieniečiams neretai tenka pasienyje su Rusija tramdyti jiems nepaklususius agresyvius asmenis. Pavyzdžiui, kovo pabaigoje už panašius veiksmus pasieniečių buvo sulaikytas Viešvilės gyventojas, agresyviai puolęs pareigūnus. Jam ne tik teko savo poelgį apmąstyti uždarytam į areštinę. Vyrui Jurbarko rajono apylinkės teismas baudžiamuoju įsakymu chuliganui skyrė ir 1 tūkst. 300 litų baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius