-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečius koneveikęs ir "iš darbo" atleidęs kretingiškis stos prieš teismą

Vilniaus geležinkelio stotyje pasieniečiai sulaikė juos necenzūriniais žodžiais išplūdusį ir „iš darbo“ atleidusį vyrą. Jam už pareigūnų garbės ir orumo įžeidimą teks stoti prieš teismą.
Vilniaus geležinkelio stotis
Vilniaus geležinkelio stotis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad trečiadienį popiet VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai sostinės geležinkelio stotyje tikrino tranzitiniu traukiniu Sankt Peterburgas – Kaliningradas atvykusių bei juo išvykstančių asmenų dokumentus.

Prie išvykstančiųjų dokumentų patikros langelio priėjo trys asmenys – moteris su mažu berniuku ir vyras.

Paaiškėjo, kad traukiniu ketino vykti tik moteris ir vaikas, o vyras juos lydėjo.

Moteris pasieniečiui pateikė tvarkingą jos vardu išduotą leidimą nuolat gyventi Lietuvoje ir berniuko, Lietuvos piliečio, asmens tapatybės kortelę. VSAT pareigūnas paaiškino, kad šių dokumentų vykti į Rusiją nepakanka ir paprašė pateikti pasus, kuriuose būtų Rusijos vizos.

Keleivius lydėjęs vyras netikėtai prapliupo keiksmais ir grasinimais VSAT pareigūnams. Garsiai stotyje šūkaliojęs vyriškis piktinosi, jo manymu, ilgai trunkančiu dokumentų patikrinimu, vadino pasieniečius necenzūriniais žodžiais.

VSAT pareigūnai kelis kartus įspėjo triukšmadarį dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir pareikalavo nutraukti chuliganiškus veiksmus. Į tai vyras visai nekreipė dėmesio ir vis grasino visus pasieniečius „atleisti iš darbo“.

Tuo pat metu moteris, kuri incidento metu elgėsi korektiškai, pasieniečiams pateikė tvarkingus jos ir berniuko vardu išduotus Rusijos piliečių pasus. To pakako, kad jai ir nepilnamečiui būtų leista vykti traukiniu.

VSAT pareigūnams baigus dokumentų tikrinimą įsikarščiavęs vyras toliau pažeidinėjo viešąją tvarką, užgauliojo VSAT pareigūnus, keikėsi, todėl buvo sulaikytas.

Incidentą matė ir apie tai raštu paliudijo Vilniaus geležinkelio stoties keleivių rūmų budėtoja bei stoties apsaugos darbuotojai.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 49 metų Kretingos gyventojas.

Jam pasieniečiai pradėjo administracinę bylą dėl VSAT pareigūnų garbės ir orumo įžeidimo. Ketvirtadienį surinktą bylos medžiagą ketinama perduoti Vilniaus miesto 3–iajam apylinkės teismui, kuris spręs, kaip bausti kretingiškį.

Jam už tai gresia bauda nuo 300 iki 500 Lt arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius