Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečius plūdusiam pagėgiškiui gresia bauda arba areštas

Supykęs, kad pasienio ruože pareigūnai tikrina dokumentus ir rengiasi bausti jų neturėjusią sutuoktinę, Pagėgių savivaldybės gyventojas juos pradėjo įžeidinėti ir plūsti. Taip jis užsidirbo baudą arba areštą.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, ketvirtadienį vakare VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pasieniečiai Pagėgių savivaldybės Mociškių kaimo ribose, pasienio su Rusija ruože, patikrinimui sustabdė automobilį „Audi A4“.

Jį vairavo 43-ejų Pagėgių savivaldybės gyventojas, kartu vyko jo 39-erių žmona.

Patikros metu paaiškėjo, kad moteris pasienio ruože neturi privalomų asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų.

Tuomet vyras pradėjo reikšti nepasitenkinimą, kad VSAT pareigūnai tikrina dokumentus, kad ši procedūra esą trunka per ilgai. Įsismarkavęs vyras pradėjo įžeidinėti pareigūnų garbę ir orumą ir juos plūsti.

Pasieniečiai pagėgiškio paprašė taip nesielgti ir įspėjo, kad už tokį elgesį jis gali būti nubaustas. Tačiau šiam tai jokio įspūdžio nepadarė – vairuotojas toliau tūžo ir nesirinkdamas žodžių svaidėsi įžeidimais ir keiksmais.

Tuomet Viešvilės pasieniečiai smarkuolį pristatė į užkardą, kur jam už VSAT pareigūno garbės ir orumo įžeidimą pradėjo administracinės bylos teiseną. Vairuotojui gresia bauda nuo 300 iki 500 litų bauda arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Administracinės bylos teisena už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą pradėta ir jo žmonai – jai gresia įspėjimas arba bauda nuo 150 iki 300 litų.

Po apklausos sutuoktinius pasieniečiai paleido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius