Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienietis nesikuklino – nusikaltimą vykdė tarnybiniu automobiliu

Padėtas taškas buvusio pasieniečio, tarnybiniu visureigiu gabenusio cigaretes, baudžiamojoje byloje. Jis už tai neteko darbo, užsidirbo teistumą ir gavo daugiau kaip 7 tūkst. litų baudą.
Pasieniečių patrulis
Asociatyvinė nuotr. / Pasieniečių patrulis / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Įsiteisėjo baudžiamasis įsakymas, kuriuo šių metų lapkričio 10 d. Kauno apygardos teismas kaltu pripažino buvusį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės vyresnįjį pasienietį.

Nemalonumai buvusį pareigūną užgriuvo po to, kai praėjusių metų gegužės 24 d. VSAT Lazdijų rinktinės Imuniteto poskyrio ir Kriminalinės žvalgybos skyriaus pasieniečiai surengė pasalą. 

Teismas, įvertinęs šio dabar jau buvusio pareigūno veiksmus, konstatavo jį piktnaudžiavus tarnyba. Įvertinus visas bylos aplinkybes jam paskirta 90 MGL dydžio bauda. Kadangi byla baigta teismo baudžiamuoju įsakymu, bauda sumažinta trečdaliu – galutinė bausmė yra 56 MGL dydžio bauda, t. y. 7280 Lt.

Nemalonumai buvusį pareigūną užgriuvo po to, kai praėjusių metų gegužės 24 d. VSAT Lazdijų rinktinės Imuniteto poskyrio ir Kriminalinės žvalgybos skyriaus pasieniečiai surengė pasalą. Kybartų mieste, pasienio kontrolės punkto prieigose, jie sustabdė tarnybinį VSAT automobilį „Nissan Patrol“. Juo minėtas pareigūnas, tuo metu būdamas tarnyboje, gabeno Kybartų punkte veikiančioje neapmuitintų prekių (angl. duty-free) parduotuvėje įsigytus 2 tūkst. pakelių cigarečių be akcizo ženklų.

Tokius pasieniečio veiksmus įvertinusi jo darbovietė, Lazdijų rinktinė, konstatavo, kad pažemintas VSAT pareigūno vardas. Todėl 2013 m. birželio 20 d. jis buvo atleistas iš tarnybos.Su korupcija sienos apsaugos sistemoje kovojančio VSAT Imuniteto skyriaus duomenimis, iš viso 2006 – 2014 m. už korupcines nusikalstamas veikas įtarimai buvo pareikšti 178 VSAT tarnautojams. Iš jų 101 pripažintas kaltu (nuteistas), dėl 41 tarnautojo ikiteisminiai tyrimai nutraukti, 5 išteisinti, 31 tarnautojo atžvilgiu procesiniai sprendimai dar nepriimti. Iš viso minėtu laikotarpiu iš vidaus tarnybos už su korupcija susijusią veiklą buvo atleisti 133 pasieniečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius