Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienyje su Lenkija ir Vilniaus rajone sulaikyta kontrabandinių cigarečių

Trečiadienį VSAT pareigūnai sulaikė du kontrabandinių rūkalų krovinius – vieną pasienyje su Lenkija, kitą – Vilniaus rajone.
Cigarečių kontrabanda
Cigarečių kontrabanda / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Kontrabandininko automobilis
VSAT nuotr./Kontrabandininko automobilis

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad prie sienos su Lenkija buvo sulaikytas automobilis su dviem šios šalies piliečiais ir kontrabandiniu cigarečių kroviniu. Nors rūkalai priklauso keleiviui, tačiau automobilio gali netekti jo vairuotojas, mašinos šeimininkas.

Trečiadienį apie 23 val. VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Mergutrakio kaimo ribose sustabdė į Lenkiją išvažiuojantį automobilį Opel Vectra lenkiškais numeriais. Jo 53-ejų vairuotojas ir 55-erių keleivis turėjo reikalingus dokumentus.

Patikrinę mašiną VSAT pareigūnai jos bagažinėje rado rankinę, kurioje buvo kontrabandinių rūkalų. Jų pasieniečiai aptiko paslėpta ir po vairuotojo bei keleivio sėdynėmis.

Iš viso automobiliu gabenta 660 pakelių cigarečių „Viceroy“ su Rusijos banderolėmis bei „Golden Gate Red“ ir „Jin Ling“ be akcizo mokesčio ženklų.

VSAT nuotr./Cigarečių kontrabanda
VSAT nuotr./Cigarečių kontrabanda

Automobilio keleivis pasieniečiams teigė, kad cigaretės priklauso jam.

Šiam Lenkijos piliečiui VSAT pareigūnai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pradėjo administracinės bylos teiseną ir įteikė šaukimą atvykti į Marijampolės apylinkės teismą bylos nagrinėjimui.

Lenkui gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. Lt. Taip pat gali būti konfiskuotas jo tautiečio automobilis, kuris kartu su cigaretėmis saugomas Kalvarijos užkardoje.

Kontrabandinių rūkalų trečiadienį sulaikė ir VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai. Operatyvinės veiklos skyriaus ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai patikrino Vilniaus rajone, Nemenčinės seniūnijos Rudausių kaime, esančios sodybos garažą. Jame pasieniečiai rado 1 tūkst. 520 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis.

Čia pat buvo sulaikytas ir garažo savininkas 24-erių vyras. Jam pradėta administracinės bylos teisena, už cigarečių laikymą vyrui gresia nuo 10 iki 20 tūkst. Lt. Po apklausos jis paleistas.

Cigaretės saugomos Vilniaus rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius