Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienyje su Lenkija sulaikytas iš įkalinimo vietos Latvijoje dingęs bėglys

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė iš bausmės atlikimo vietos Latvijoje pabėgusį šios šalies pilietį. Manoma, kad pasienyje su Lenkija įkliuvęs vyras planavo pasprukti į kažkurią Vakarų Europos šalį. Jis Lietuvos pasieniečius bandė suklaidinti prisistatydamas, įtariama, brolio vardu.
Pasieniečių emblema
Pasieniečių emblema / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose vykdė nelegalios migracijos prevenciją ir kontrolę. Ši vieta yra prie pat sienos su Lenkija ir anksčiau čia veikusio Kalvarijos kontrolės punkto teritorijos.

Šalia aikštelėje stovėjusių vilkikų Kalvarijos pasieniečiai pamatė įtartiną Lenkijos pusėn pėsčiomis ėjusį vyrą. VSAT pareigūnai paprašė jo pateikti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus. Paaiškėjo, kad rusiškai kalbantis vyras jų neturi. Jis prisistatė 21-erių Latvijos piliečiu. Kalvarijos pasieniečiai jį pristatė į savo užkardą, kur tęsė apklausą.

Pradėjo aiškėti, kad įkliuvusysis yra 31-erių Latvijos pilietis. Nuo tos pačios dienos, t. y. pirmadienio, jo paiešką dėl pasišalinimo iš bausmės atlikimo vietos buvo paskelbę Latvijos teisėsaugininkai.

Dėl sulaikytojo tapatybės nustatymo buvo kreiptasi į Lietuvos ir Latvijos pasienyje veikiantį Kalvių–Meteinės kontaktinį punktą. Jame dirba abiejų šalių sienos apsaugos tarnybų pareigūnai, kurie keičiasi operatyvia informacija, atsako į kitos šalies pareigūnų užklausimus, talkina kitoms šalių teisėsaugos institucijoms. Be to, per Kalvių–Meitenės punktą iš Lietuvos į Latviją ir atvirkščiai perduodami už įvairius nusikaltimus ar pažeidimus sulaikyti asmenys.

Keisdamiesi informacija su šiame punkte dirbusiais abiejų šalių pasieniečiais Kalvarijos užkardos pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad jų sulaikytas asmuo prisistato, įtariama, savo brolio vardu. Be kitų faktų, VSAT pareigūnai jį galutinai užspeitė iš Latvijos gavę sulaikytojo nuotrauką ir daugiau informacijos apie dabartinį jo statusą. Pradėjo aiškėti, kad įkliuvusysis yra 31-erių Latvijos pilietis. Nuo tos pačios dienos, t. y. pirmadienio, jo paiešką dėl pasišalinimo iš bausmės atlikimo vietos buvo paskelbę Latvijos teisėsaugininkai.

Neabejojama, kad bėglys planavo pasprukti į kurią nors Vakarų Europos valstybę, tačiau dėl Kalvarijos pasieniečių budrumo nepasiekė ir Lenkijos.

VSAT pareigūnai Latvijos pilietį uždarė į areštinę. Planuojama, kad antradienį į VSAT Lazdijų rinktinę atvyks Latvijos pareigūnų konvojus. Jam Lietuvos pasieniečiai perduos sulaikytąjį, kuris bus išgabentas į Latviją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius