Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienyje su Lenkija VSAT pareigūnai vaikėsi, įtariama, vogtą „Volkswagen Passat" (nuotraukos)

Kalvarijos užkardos pareigūnai ketvirtadienį vakare pasienyje su Lenkija sulaikė apynaujį „Volkswagen Passat“, kuris išvakarėse buvo pavogtas Vokietijoje.
Pasieniečių sulaikytas vogtas automobilis
Pasieniečių sulaikytas vogtas automobilis. / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Suvalkai–Marijampolė, stabdė iš Lenkijos į Lietuvą įvažiuojantį automobilį Volkswagen Passat latviškais registracijos numeriais. Jo vairuotojas nepakluso VSAT pareigūnų reikalavimui ir padidinęs greitį nulėkė Kalvarijos link. Pasieniečiai leidosi jį vytis.

Po maždaug 10 km gaudynių nestojęs automobilis buvo aptiktas netoli Kalvarijos, Smalininkų kaimo ribose. Vairuotojas buvo pasišalinęs. Manoma, kad per griovį jis bandė įvažiuoti į laiko keliuką, tačiau nesėkmingai – mašinos priekis buvo apdaužytas, o priekinė kairioji padanga – pradurta.

Apžiūrėję automobilį pasieniečiai pastebėjo, kad jo užvedimo spynelė yra išlaužta, o po priekiniu automobilio stiklu buvęs VIN kodas – panaikintas.

Pabėgusio vairuotojo ieškojo VSAT Lazdijų rinktinės Kapčiamiesčio užkardos kinologas su tarnybiniu šunimi. Keturkojis nuo automobilio pėdsakais nuvedė iki Kalvarijoje esančios degalinės. Čia bėglio pėdsakai dingo.

VSAT pareigūnai nustatė, kad ant Volkswagen Passat buvę latviški numeriai yra vogti. Sulaikytas automobilis prieš dieną buvo pavogtas Vokietijoje.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytas automobilis saugomas Kalvarijos užkardoje.

Pastaruoju metu pasienyje su Lenkija Lazdijų rinktinės pareigūnai nuolat sulaiko Vakarų Europos šalyse, daugiausiai Vokietijoje, vogtus automobilius. Lazdijų pasieniečiai šiemet jau sulaikė 38 tokias mašinas. Dauguma jų vairuotojų bandė nuo VSAT pareigūnų pabėgti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius