Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienyje su Rusija įkliuvo pirmasis šiemet „ichtiandras“

Pagėgių pasieniečiai ketvirtadienį vakare sučiupo pavasarinius Nemuno vandenis įveikti pamėginusį plaukiką iš Rusijos, į Lietuvą atitempusį kontrabandinių rūkalų.
Ichtiandro kostiumas
Ichtiandro kostiumas / VSAT nuotr.

Tai pirmasis šiemet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų sulaikytas vadinamasis „ichtiandras“.

VSAT nuotr./Nemunu atplukdytos kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr./Nemunu atplukdytos kontrabandinės cigaretės

VSAT Pagėgių rinktinės operatyvininkai ir Bardinų užkardos pasieniečiai surengė pasalą ties Pagėgių savivaldybės Bitėnų kaimu, netoli Rambyno kalno.

Turėta žinių, kad čia kontrabandinį krovinį iš Kaliningrado srities gali gabenti plaukikas, apsirengęs hidrokostiumu. Pažeidėjo sulaikymui buvo paruošta ir tarnybinė pasieniečių valtis, lūkuriavusi nuošaliau nuo numanomos kontrabandos gabenimo vietos.

Būtent jos ekipažas ir užtvėrė kelią Nemuną perplaukusiam valstybės sienos pažeidėjui. „Ichtiandras“, iš Rusijos atplukdęs šešias dėžes rusiškų cigarečių, buvo sučiuptas vos spėjęs priartėti prie Lietuvos kranto. Sulaikomas jis nesipriešino.

Čia pat iš vandens VSAT pareigūnai ištraukė ir jo atitemptą krovinį – tarpusavyje suraišiotas bei polietilenu ir lipnia juosta apvyniotas rūkalų dėžes. Visi trys tūkstančiai pakelių cigarečių „Prima“ buvo paženklinti rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Sučiuptas pažeidėjas prisistatė aštuoniolikmečiu Rusijos piliečiu. Jis vilkėjo hidrokostiumą avėjo plaukmenis. Apie kontrabandininko sulaikymą VSAT pareigūnai informavo kolegas Kaliningrado srityje, kurie penktadienį turėtų perduoti vaikino tapatybę patvirtinančius asmens dokumentus.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo Pagėgių rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kontrabandininkas dviem paroms uždarytas į areštinę, o jo gabentas neteisėtas krovinys laikinai saugomas Bardinų užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius