Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienyje su Rusija sulaikyti penki teisinio režimo pažeidėjai

Pasienyje su Rusija pirmadienį sulaikyti penki asmenys, kurie neturėjo privalomų pasieniečių leidimų. Du iš jų VSAT pareigūnams įkliuvo jau ne pirmą kartą. Neatmetama, kad visi sulaikytieji galėjo būti susiję su planais gabenti kontrabandą.
Pasienietė tikrina dokumentus
Pasienietė tikrina dokumentus / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, VSAT Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos pareigūnai Šilutės rajono savivaldybės Rusnės miestelio ribose, pasienio ruože, sulaikė du vietinius gyventojus. 19-metis ir 27-erių vyras buvo ant Nemuno, kuriuo eina siena su Rusija, ledo. Abu jie neturėjo privalomų VSAT leidimų čia patekti, be to, pasienio ruože neturėjo būtinų asmens tapatybės dokumentų.

Abu rusniškiai neturėjo jokių žvejybos įrankių, o ką veikia šalia sienos, jie paaiškinti negalėjo.

27-erių vyras pasieniečiams pastaruoju metu įkliuvo jau trečią kartą. Prieš tai jis irgi neturėjo būtinų dokumentų, o kartą nepakluso teisėtiems VSAT pareigūnų reikalavimams, už ką teismas jam skyrė 500 Lt baudą.

Abiem rusniškiams VSAT pareigūnai dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimų pradėjo administracinių bylų teisenas. 19-mečiui už tai gali būti skirtas įspėjimas arba bauda nuo 150 iki 300 Lt, o jau nesyk „pasižymėjusiam“ rusniškiui – bauda nuo 300 iki 600 Lt.

Pirmadienį apie 22.30 val. dar tris pažeidėjus sulaikė Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pasieniečiai. Trijulė buvo užklupta, kai netoli Jurbarko rajono savivaldybės Viešvilės miestelio išėjo iš miško ir laukais patraukė link už maždaug kilometro esančio Nemuno.

Šioje vietoje yra nužymėta Valstybės sienos apsaugos zona, į kurią patekti galima tik VSAT užkardoje gavus pasieniečių leidimą. Visi trys sulaikytieji, 19-metis, 21-erių ir 23-ejų Tauragės miesto ir rajono gyventojai, tokių dokumentų neturėjo.

Pirmiesiems dviem, išnagrinėjus administracines bylas už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus, pasieniečiai skirs įspėjimus arba baudas nuo 150 iki 300 Lt.

23-ejų vyrą VSAT pareigūnai už tai jau yra baudę, todėl jam šįsyk gresia bauda nuo 300 iki 600 Lt.
Po apklausų visi sulaikytieji buvo paleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius