-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasienyje su Rusija sulaikyti trys „į Europą“ ėję nelegalai

Vos įžengusius į Lietuvos teritoriją tris afganiztaniečiais prisistatančius vyrus sulaikė Lieponos užkardos pasieniečiai. Nelegalai sieną iš Rusijos neteisėtai perbrido Širvintos upe ties Stulgelių kaimu Vilkaviškio rajone. Teismas juos leido suimti 3 mėnesiams.

Šeštadienį apie 6 val. ryto Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Lieponos užkardos pasieniečiai prie pat sienos sulaikė tris tamsaus gymio asmenis, teigiama VSAT pranešime.

Jie buvo perbridę Širvintą, kurios viduriu eina siena. Upė šioje vietoje yra maždaug 5 metrų pločio. Pasieniečiai čia patruliavo su tarnybiniu šunimi, kurio sulaikytieji labai išsigando ir nė nebandė sprukti ar priešintis.

Nelegalai neturėjo jokių asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Jie prisitatė 18-os, 19-os ir 39-erių Afganistano piliečiais. Pastarasis truputį kalbėjo angliškai ir rusiškai. Sulaikytieji teigė ėję „į Europą“, jie turėjo kelis šimtus dolerių ir eurų.

Nelegalus pasieniečiai uždarė į areštinę. VSAT Lazdijų rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Lazdijų rajono apylinkės teismas juos leido suimti 3 mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius