Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Paskutinę vasaros dieną Panevėžio policija patikrino 399 vairuotojus

Rugpjūčio 31 dieną nuo 8 iki 20 val. Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro pareigūnai Panevėžyje ir Panevėžio rajone tikrino vairuotojų, dviratininkų blaivumą, kaip naudojamos saugos priemonės, kaip saugaus eismo reikalavimų laikosi dviratininkai ir pėstieji. Pareigūnai patikrino 399 transporto priemonių vairuotojus, išaiškino 23 pažeidimus: 1 lengvojo automobilio vairuotojas ir 10 dviratininkų vairavo savo transporto priemones neblaivūs, 4 vairuotojai neturėjo civilinės atsakomybės draudimo, 1 mopedo vairuotojas vairavo neturėdamas teisės vairuoti, 3 automobilių vairuotojai neturėjo automobilio tech. apžiūros talonų, 1 vairuotojas nesegėjo saugos diržo, 3 vairuotojai pažeidė kitus Kelių eismo taisyklių reikalavimus. Dar 4 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau jų girtumas leistinos normos neviršijo.
Reido akimirka
Reido akimirka / Panevėžio apskrities VPK nuotr.

Rugpjūčio 29-31 dienomis apskrityje tikrintas vairuotojų ir dviratininkų blaivumas. Patikrinta 613 vairuotojų (Panevėžyje ir Panevėžio rajone – 457, Rokiškio ir Kupiškio rajonuose – po 14, Pasvalio rajone – 117, Biržų rajone – 11), nustatyta 11 neblaivių vairuotojų ir 19 dviratininkų (Panevėžyje ir Panevėžio rajone – 3 ir 10, Rokiškio rajone – 1 ir 5, Biržų rajone – 5 vairuotojai, Pasvalio rajone – 2 dviratininkai, Kupiškio rajone – 2 ir 2).

Panevėžio apskrities VPK nuotr./Reido akimirka
Panevėžio apskrities VPK nuotr./Reido akimirka

Pareigūnams stebint, kaip vairuotojai ir keleiviai vykdo saugos diržų naudojimo reikalavimus, nustatyta, kad 43 vairuotojai ir 6 keleiviai nesegėjo saugos diržų, 4 dviratininkai neturėjo šviesą atspindinčių elementų.

Panevėžio apskrities policija primena, kad rugsėjį sustiprintas dėmesys visiems eismo dalyviams, kad daugelio eismo nelaimių priežastimi tampa neblaivūs vairuotojai ir dviratininkai, ir linki kelyje būti drausmingiems, saugoti savo, kitų, ypač mažiausiųjų, eismo dalyvių gyvybes ir sveikatą.

Panevėžio apskrities VPK nuotr./Reido akimirka
Panevėžio apskrities VPK nuotr./Reido akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius