Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pastabus pasienietis pergudravo Liuksemburge vogto automobilio vairuotoją

Akylas Lazdijų rinktinės pasienietis, būdamas ne tarnybos metu, pasienyje su Lenkija sulaikė vogtą automobilį ir jo vairuotoją. Šis vienatūris „Volkswagen Sharan“ išvakarėse buvo pavogtas Liuksemburge, teigiama Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešime spaudai.
„Volkswagen Sharan“
Sulaikytas „Volkswagen Sharan“ / VSAT nuotr.

 Antradienį popiet ne tarnybos metu buvęs ir savo asmeninį automobilį vairavęs 26 metų VSAT Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnas vienoje Lazdijų rajono Šeštokų miestelio gatvėje atkreipė dėmesį į priešais atvažiuojantį automobilį „Volkswagen Sharan“ Liuksemburgo valstybiniais registracijos numeriais.

VSAT pareigūnas apsuko savo automobilį ir nuvažiavo pavymui „Volkswagen Sharan“. Pakeliui jis susiekė su kolegomis ir darsyk pasitikrino ieškomo automobilio numerius.

 Pasienietis prisiminė, jog prieš dieną jo tarnybos metu Lazdijų rinktinėje gauta informacijos, kad tokios markės automobilis tądien buvo pavogtas Liuksemburge ir ieškomas šios valstybės teisėsaugininkų. Taip pat buvo pranešta, kad mašina gali būti gabenama į Lietuvą.

 VSAT pareigūnas apsuko savo automobilį ir nuvažiavo pavymui „Volkswagen Sharan“. Pakeliui jis susiekė su kolegomis ir darsyk pasitikrino ieškomo automobilio numerius.

Paaiškėjo, kad pasienietis neklydo – jis tikrai persekiojo 2001 m. pagamintą ir Liuksemburge pavogtą mašiną. Apie tai VSAT pareigūnas mobiliuoju telefonu informavo kolegas iš Specialiosios paskirties būrio, o pats savo automobiliu priartėjo prie vienatūrio ir pamirksėjo jo vairuotojui priekiniais žibintais.

Vogtą transporto priemonę vairavęs vyras, matyt, pamanė, kad jį pasitinka bendrininkai – uniformos nevilkėjęs pasienietis įtarimo „Volkswagen Sharan“ vairuotojui nesukėlė.

Prie sustojusio vienatūrio priėjęs VSAT pareigūnas prisistatė ir iš apstulbusio vairuotojo atėmęs ir jo dokumentus, ir mašinos raktelius vyrą sulaikė.

Netrukus į šią vietą atskubėjo ir Specialiosios paskirties būrio pasieniečių ekipažas. Paaiškėjo, kad vogtą automobilį vairavo 32 metų Kėdainių gyventojas.

VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kėdainietį pasieniečiai dviem paroms uždarė į areštinę.

„Volkswagen Sharan“ laikinai saugomas Lazdijų rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius