Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paviešintas vaizdo įrašas – prievartinis seksas su gumine lėle – privertė paauglį nusižudyti

Jaunuoliai bus teisiami dėl patyčių, po kurių paauglys iš Panevėžio rajono nusižudė. Panevėžio apygardos prokuratūra šią savaitę perdavė teismui nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje du jauni Panevėžio rajono gyventojai kaltinami nepilnamečio privedimu prie savižudybės ir viešosios tvarkos pažeidimu. Surengus patyčias 16-mečiui to paties kaimo gyventojui, vienas iš kaltinamųjų nufilmuotus paauglį žeminančius vaizdus vėliau išplatino internete. Apie tai sužinojęs nepilnametis pakėlė prieš save ranką.
Guminė lėlė, vardu Roxxxy
Asociatyvinė iliustracija: guminė lėlė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaltinimai dėl privedimo prie savižudybės ir viešosios tvarkos pažeidimo pareikšti 18-mečiui G. P., 26 m. P. B. kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu. Dar vienas nepilnametis kaltinimų ir teismo nesulaukė – praėjus keliems mėnesiams po šio įvykio žuvo avarijoje.

Pasityčioti iš paauglio vieno Panevėžio rajono kaimo jaunimas sumanė 2013 metų balandžio 27-osios vakarą. Prie apleisto pastato besibūriuojantys ir girtaujantys vietiniai jaunuoliai prie jų priėjusiam šešiolikmečiui iš pradžių liepė pašokti. Kai jis tai padarė, jaunuoliai pasiūlė paauglį supažindinti su „drauge“ ir atvežė iš namų pripučiamą guminę lėlę. Tokią sekso reikmenų parduotuvėse parduodamą lėlę vienas jų prieš kurį laiką buvo gavęs dovanų gimtadienio proga.

Girtaujantys jaunuoliai prie jų priėjusiam šešiolikmečiui iš pradžių liepė pašokti. Kai jis tai padarė, jaunuoliai pasiūlė paauglį supažindinti su „drauge“ ir atvežė iš namų pripučiamą guminę lėlę. Tokią sekso reikmenų parduotuvėse parduodamą lėlę vienas jų prieš kurį laiką buvo gavęs dovanų gimtadienio proga.

Vykdydamas vaikinų nurodymus, paauglys ėmė imituoti lytinį aktą, o susirinkusieji tai nufilmavo mobiliaisiais telefonais. Dar tą patį vakarą G.P. filmuotą medžiagą persiuntė savo draugams. Apie tai, kaip buvo pasityčiota iš 16-mečio, jau kitą dieną sužinojo ir aukos bendramoksliai.

Išgirdęs, kad internete išplatinti minėti vaizdai, paauglys po savaitgalio į mokyklą nebėjo. Jo artimieji sunerimo pastebėję, kad pirmadienio rytą šešiolikametis išėjo iš namų, pasiėmęs virvę ir palikęs seseriai atsisveikinimo raštelį. Buvo pradėtos intensyvios paieškos, tačiau tik po dviejų dienų, gegužės 1-ąją, apleistoje fermoje netoli namų jis buvo rastas nusižudęs.

„Šių laikų bėda – jaunų žmonių savižudybės. Deja, ne visada įsigilinama, kokios priežastys pastūmėjo jauną žmogų pakelti prieš save ranką. Neretai žengti šį žingsnį paskatina ir patirtos patyčios. Bendraamžių patyčių aukomis dažniausiai tampa jautresni, socialiai pažeidžiami, nuo tokių išpuolių nesugebantys apsiginti jaunuoliai, tad baigtis gali būti ir labai tragiška“, – įsitikinęs šios bylos ikiteisminį tyrimą kontroliavęs Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Ričardas Juozainis. Prokuroras pastebi, kad patyčios įgauna vis rafinuotesnes formas, skriaudikai dažnai pasitelkia šiuolaikines technologijas.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 133 straipsnis („Sukurstymas nusižudyti ar privedimas prie savižudybės“) tam, kas sukurstė žmogų nusižudyti arba žiauriu ar klastingu elgesiu privedė žmogų prie savižudybės, numato laisvės apribojimą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 4 metų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio rajono policijos komisariatas, kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūra, pažymima Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės Rasos Stundžienės penktadienį paviešintame pranešime.

PAGALBA TELEFONU
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Vilties linija
Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai
116 123
visą parą
Jaunimo linija
Emocinę paramą teikia: savanoriai
8 800 28888
visą parą
Vaikų linija
Emocinę paramą teikia: savanoriai
116 111
kasdien (11:00–21:00)
Pagalbos moterims linija
Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai
8 800 66366
kasdien (10:00–21:00)
Linija doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui)
Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai
8 800 77277
I–V (16.00–20.00)
Krizių įveikimo centras Jeigu ieškote skubios psichologinės pagalbos, kviečiame kreiptis į specialistą jo budėjimo laiku. Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Olandų g. 19-2, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt).
*Pirminė konsultacija nemokama, be išankstinės registracijos, amžiaus apribojimų nėra.
8 640 51555
I, III, V (16.00–20.00)

Skambučiai visais šiais numeriais yra nemokami.
Skambučius apmoka LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija

PAGALBA INTERNETU
Vilties linija
pagalba teikiama suaugusiems
Rašyti svetainėje: paklausk.kpsc.lt/contact.php
arba rašyti el. paštu: vilties.linija@gmail.com
atsako per 3 darbo dienas
Jaunimo linija
Emocinė parama teikiama jaunimui
Registruotis ir rašyti: www.jaunimolinija.lt/laiskai
atsako per 2 darbo dienas
Vaikų linija
Emocinė parama teikiama vaikams, paaugliams
Registruotis ir rašyti:
www.vaikulinija.lt
atsako per 2-3 darbo dienas
Pagalbos moterims linija
Pagalba teikiama moterims ir merginoms
Rašyti el. paštu:
pagalba@moteriai.lt
atsako per 3 darbo dienas

Papildoma informacija - www.klausau.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius