Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavogtos grandinėlės kaina – jauno šiauliečio gyvybė

Ketvirtadienį Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį keturiems Šiaulių rajono, Kuršėnų miestelio gyventojams.
Šiaulių apygardos teisme bus nagrinėjama Pakruojo rajono verslininko nužudymo byla.
Šiaulių apygardos teismas / Evelinos Butkutės nuotr.

Kaip rašoma teismo pranešime, 29-erių metų E.K., už įvairius nusikaltimus anksčiau jau keturis kartus teistas 24-erių A.K., 20-ies metų E.L. bei 22-ejų metų R.K. buvo kaltinami labai sunkiais nusikaltimais, tarp kurių nužudymu, narkotinių priemonių platinimu, lenkimu kitus asmenis vartoti narkotikus, neteisėtu laisvės atėmimu.

Minėtų asmenų įvykdyti nusikaltimai visuomenėje sulaukė didelio atgarsio, siautėję jaunuoliai miestelio bendruomenei buvo įvarę baimės. Šio ciniško ir šiurpaus nusikaltimo pradžia – 2008 metų rugpjūčio pabaiga, kai netoli Kuršėnų esančioje Daugėlių gyvenvietėje buvo apiplėštas vieno Šiaulių rajono policininko sūnus. Tada plėšikai iš vaikino atėmė aukso grandinėlę.

Nukentėjusieji išsiaiškino, kad tarp plėšikų – taip pat kuršėniškis, nepilnametis V.P. Kaip vėliau išsiaiškino pareigūnai, nukentėjusysis paskambino A.K., nes jie buvo pažįstami, ir pastarojo paprašė, kad šis padėtų surasti 2 tūkst. 500 litų vertės pagrobtą grandinėlę. Apiplėštasis, ir ne tik jis, A.K. Kuršėnuose laikė autoritetu.

Vienas liudytojas teigė, kad miestelyje ne mažiau buvo žinomas ir E.K. Jį, pasak liudytojo, vadinę ožiu, nes šis dažnai lankydavęsis policijos nuovadoje ir labai draugaudavęs su policininkais. Planas, kaip pamokyti V.P., buvo įgyvendintas 2008 metų lapkričio 14-osios naktį.

R.K. namuose svaiginosi narkotikais, vartojo kokainą, narkotikais buvo „vaišinamos“ minėtame bute buvusios merginos. E.K., A.K. ir E.D. iš pėdkelnių pasigamino kaukęs ir apsvaigę nuo narkotikų atvyko į V.P. namus.

Išspyrę namo duris, vyrai pateko į vidų ir jėga be drabužių esantį V.P. ištempė į lauką, įsodino į automobilį. Tada A.K. visus nuvežė į netoli Kuršėnų miestelio esantį mišką. Ten V.P. buvo surengta egzekucija, ekspertai suskaičiavo, kad nepilnamečiui buvo suduota ne mažiau kaip 18 kartų.

Sumuštas V.P. buvo įdėtas atgal į mašinos bagažinę, parvežtas į Kuršėnus ir nuogas, be sąmonės paliktas gulėti miesto centre.

Pradėjus tirti šį nusikaltimą, įtariamieji ėmė slapstytis, o E.D. paspruko į užsienį, bet po kurio laiko grįžo ir pasidavė policijos pareigūnams.

Teismas visus keturis vyrus pripažino kaltais, E.K. pripažintas kaltu dėl nužudymo, neteisėto laisvės atėmimo, kito asmens lenkimo vartoti narkotikus ir nuteistas 11 metų laisvės atėmimo, bausmę turės atlikti pataisos namuose.

A.K. pripažintas kaltu dėl neteisėto kito asmens laisvės atėmimo, nužudymo, neteisėto narkotinių medžiagų disponavimo, platinimo ir nuteistas 11 metų laisvės atėmimu, bausmę atliekant pataisos namuose.

E.L. pripažintas kaltu dėl nužudymo, neteisėto kito asmens laisvės atėmimo ir nuteistas 8 metams laisvės atėmimo, bausmę atliekant pataisos namuose. O R.K. pripažintas kaltu dėl kito asmens lenkimo vartoti narkotikus ir nuteistas kalėti vienerius metus, bausmės vykdymas atidėtas tokiam pačiam laikotarpiui.

Iš E.K., A.K. ir E.L. nukentėjusiųjų naudai priteista 67 tūkstančiai litų turtinė ir neturtinė žala.

Nuosprendis per 20 dienų nuo nuosprendžio paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius