Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavoverės pasieniečiai kontrabandą pamatė Baltarusijoje

Neryje, Baltarusijos krante, Pavoverės užkardos pasieniečiai pastebėjo plūduriuojantį įtartiną krovinį ir apie tai pranešė kolegoms kaimyninėje valstybėje. Šie upėje „sužvejojo“ 6 tūkst. pakelių rūkalų.
Pasienietis prie Neries
Pasienietis prie Neries / VSAT nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, trečiadienį popiet ties Švenčionių rajono Šukeliškės kaimu patruliavę VSAT Vilniaus rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai Neryje, prie Baltarusijos kranto, pastebėjo plūduriuojančius įtartinus ryšulius.

Neries viduriu čia eina Lietuvos ir Baltarusijos siena, o upės plotis šioje vietoje siekia apie 100 metrų. Iš Lietuvos pusės buvo matyti, kad pasroviui paleistam kroviniui kelią pastojo į upę nuo pakrantės nuvirtęs medis.

Apie radinį Pavoverės pasieniečiai pranešė kolegoms iš Baltarusijos Smorgonių pasienio grupės. Netrukus atvykę Baltarusijos pareigūnai į krantą ištraukė 12 tarpusavyje suraišiotų cigarečių dėžių, iš viso 6 tūkst. pakelių.

Šiame ruože panašių bandymų iš Baltarusijos Nerimi plukdyti kontrabandines cigaretes būta ir anksčiau. Rūkalus bandyta pasroviui paleisti Blatarusijoje tikintis, kad srovė juos atneš į Lietuvos krantą, kur cigaretės būtų ištrauktos ir gabenamos į šalies gilumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius