Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 29 /10:14

Pedofilas Ervydas Čekanavičius apeliaciniame teisme išklausė perrašytą nuosprendį dėl berniuko seksualinio prievartavimo ir narkotikų

Garsusis seksualinis maniakas kalės truputį trumpiau ir turės sumokėti gerokai mažesnį neturtinės žalos atlyginimą nukentėjusiesiems.
Arvydas (Ervydas) Čekanavičius
Arvydas (Ervydas) Čekanavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienio rytą paskelbė, kad pakeitė ankstesnį itin griežtą Kauno apygardos teismo nuosprendį pedofilui Ervydui Čekanavičiui (gim. 1949 m.).

Vietoje Kaune gautų 17 metų nelaisvės pataisos namuose E.Čekanavičiui palikta galutinė 15 metų laisvės atėmimo bausmė. Vietoje 80 000 nuteistasis įpareigotas sumokėti tik 30 000 litų kompensaciją.

Pernai balandį teismas Kaune buvo paskelbęs, jog pridėjus anksčiau skirtos bausmės už pedofilinės pornografijos laikymą dalį, iškrypėlis už grotų turės praleisti 17 metų. Nuteistasis nukentėjusiojo berniuko artimiesiems buvo įpareigotas sumokėti net 80 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

E.Čekanavičius pastarąjį sykį į teisėsaugos akiratį pateko 2009 metų liepos pradžioje. Tyrimo metu nustatyta, jog birželio 30 dieną pedofilas Vilniuje sutiko 13-metį berniuką ir pakvietė jį į savo namus Kaune, Vytenio gatvėje. Ten paauglys pernakvojo. Kitą rytą nepilnametis rastas netoli E.Čekanavičiaus namų sėdintis ant suoliuko. Jis buvo apsvaigęs ir sunkiai orientavosi aplinkoje.

Buvo teigiama, kad per kratas pedofilo namuose aptikta net 9 pavadinimų psichotropinių, svaigulį sukeliančių ribotos civilinės apyvartos medžiagų.

Apeliacinio teismo atstovės Kristinos Petrošienės išplatintame pranešime paaiškinama, kad E.Čekanavičius kalės šiek tiek trumpiau dėl neteisingai pritaikyto įstatymo.

Apeliacinis teismas paliko nepakeistą nuosprendžio dalį dėl mažamečio berniuko seksualinio prievartavimo, tačiau sumažino kai kurių su narkotikais susijusių nusikalstamų veikų apimtis bei išteisino E.Čekanavičių dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo nepilnamečiui. Teismas nustatė, kad E.Čekanavičius davė nepilnamečiui psichotropines medžiagas ne siekdamas jas platinti, o norėdamas palaužti berniuko pasipriešinimą seksualiniam prievartavimui.

Teismas sumažino ir anksčiau neteisingai priteistą turtinę bei neturtinę žalą. Turtinė žala sumažėjo nuo 2 450 iki 1 000 litų, o neturtinė – nuo 80 tūkst. litų iki 30 tūkst. litų.

Teismas taip pat pripažino, kad pirmosios instancijos teisme buvo padaryta pažeidimų, tačiau jie pripažinti neesminiais, vadinasi, nuosprendžio teisėtumui įtakos neturėjo.

Apie 62 metų E.Čekanavičiaus lytinį potraukį nepilnamečiams žinoma nuo 1971 metų.

E.Čekanavičius buvo nuteistas už tai, kad 2009 m. vasarą įsigijęs narkotinių ir psichotropinių medžiagų apsvaigino jomis mažametį berniuką ir seksualiai jį prievartavo. Berniukas po nakties E.Čekanavičiaus bute buvo rastas lauke ant suoliuko sunkiai besiorientuojantis aplinkoje.

Apeliacinį skundą pateikęs nuteistasis E.Čekanavičius prašė Kauno apygardos teismo 2011 m. balandžio 15 d. nuosprendį panaikinti. Jo nuomone, nuosprendis nepagrįstas ir neteisėtas, ir ikiteisminiame tyrime, ir nagrinėjant bylą pirmosios instancijos teisme, šiurkščiai pažeistos esminės baudžiamojo proceso kodekso normos. Nuteistasis neigė seksualiai prievartavęs berniuką.

Apie E.Čekanavičiaus lytinį potraukį nepilnamečiams žinoma nuo 1971 metų. Tuomet laisvės atėmimo bausmių jam pavykdavo išvengti, į iškrypėlio elgesį buvo žiūrima kaip į psichiškai nesveiko žmogaus veiksmus, jis priverstinai gydytas psichiatrijos ligoninėse.

Šiandienis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis įsiteisėjo iškart, tačiau dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

VIDEO: 15min.lt - E.Čekanavičius Apeliaciniame teisme išklausė perrašytą nuosprendį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius