-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pedofilija Viešvilės vaikų namuose: pagrindinis įtariamasis – direktorius Algimantas Liaudaitis

Pastarosiomis dienomis Viešvilės vaikų namų auklėtiniai būriais vežami į Jurbarko policijos komisariatą. Globos namų auklėtiniai apklausinėjami dėl galimos pedofilijos, o tyrėjų akys krypsta į įstaigos vadovą – Algimantą Liaudaitį. Pareigūnai aiškinasi, ar vaikai galėjo patirti paties A.Liaudaičio seksualinį išnaudojimą, taip pat – ar įstaigos vadovas siųsdavo vaikus pas kitus pedofilus.
Pedofilija Viešvilės vaikų namuose: pagrindinis įtariamasis – direktorius Algimantas Liaudaitis
Pedofilija Viešvilės vaikų namuose: pagrindinis įtariamasis – direktorius Algimantas Liaudaitis / Viesvilesvaikai.lt nuotr.

Jurbarko rajone esančioje Viešvilės gyvenvietėje įsikūrusius vaikų globos namus krečia pedofilijos skandalas. Apie vykstantį didelio masto tyrimą dėl galimo nepilnamečių seksualinio išnaudojimo 15min.lt antradienio pavakarę informavo jį atliekantys ir jam vadovaujantys teisėsaugos pareigūnai.

Neoficialiomis žiniomis, vienas pagrindinių įtariamųjų šioje byloje – Viešvilės vaikų namų vadovas ir miestelio bendruomenės pirmininkas Algimantas Liaudaitis.

Viesvilesvaikai.lt nuotr./Viešvilės vaikų globos namų vadovas Algimantas Liaudaitis
Viesvilesvaikai.lt nuotr./Viešvilės vaikų globos namų
vadovas Algimantas Liaudaitis

Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Dovilė Augustauskaitė patvirtino, kad toks ikiteisminis tyrimas tikrai atliekamas.

„Tačiau jokių detalių apie bylą atskleisti negaliu, nes galimai nukentėję asmenys yra nepilnamečiai“, – antradienį popiet 15min.lt sakė tyrimą kuruojanti D.Augustauskaitė.

Nei įstaigos rekvizituose nurodytu laidiniu, nei mobiliuoju telefonu žurnalistams su Viešvilės vaikų namų direktoriumi susisiekti nepavyko – telefonai išjungti.

Pasak vietinių, A.Liaudaitis jau kurį laiką dingęs tarsi į pogrindį, oficiali versija – bendruomenės pirmininkas serga.

Pasak vietinių, A.Liaudaitis jau kurį laiką dingęs tarsi į pogrindį, oficiali versija – bendruomenės pirmininkas serga.

Tie, kas A.Liaudaitį neseniai yra matę, atkreipė dėmesį, kad visuomenės aktyvistas neatpažįstamas – pervargęs, įsitempęs.

Jurbarko rajono laikraščio „Šviesa“ duomenimis, pastarosiomis dienomis Viešvilės vaikų namų auklėtiniai būriais vežami į Jurbarko policijos komisariatą. Vaikai apklausinėjami dėl galimos pedofilijos.

Informacija teisėsaugą apie galimą berniukų išnaudojimą pasiekė po Švėkšnos vaikų namų prostitucijos skandalo.

Viesvilesvaikai.lt nuotr./Viešvilės vaikų globos namų
Viesvilesvaikai.lt nuotr./Viešvilės vaikų globos namai

Apie tai, kad Viešvilės vaikų namuose vyksta negeri dalykai, kalbos sklandė seniai. Apie galimą pedofiliją ūžė ne tik miestelis, bet ir visas rajonas. Tačiau iki šiol įtarimų iškelti į viešumą niekas nedrįso ir pirštais į vaikų namų direktorių A.Liaudaitį badė patylomis.

Teisėsaugininkai dabar tiria, kiek pagrįstos kalbos, kad berniukai dažnai lankosi direktoriaus namuose, kabinete, išvažiuoja į kitus miestus savaitgaliui. Maža to, globos namuose augantiems vaikams dovanojami prabangūs telefonai.

Mažamečiai ir paaugliai žarstosi didelėmis pinigų sumomis. Pareigūnų užduotis – išsiaiškinti, ar šie vaikų pinigai nėra „uždarbis“ už pedofilams teikiamas paslaugas.

Mažamečiai ir paaugliai žarstosi didelėmis pinigų sumomis. Pareigūnų užduotis – išsiaiškinti, ar šie vaikų pinigai nėra „uždarbis“ už pedofilams teikiamas paslaugas.

Marijampolės tyrėjai dirba Jurbarke

Jurbarko rajono komisariato viršininkas Aivaras Dumčius 15min.lt sakė, kad kai kurie šio tyrimo procesiniai veiksmai atliekami būtent Jurbarke, nes taip patogiau.

Tačiau tyrimą atlieka A.Dumčiui nepavaldūs tyrėjai iš Marijampolės apskrities komisariato.

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus nusikaltimų nuosavybei tyrimo poskyrio viršininkas Saulius Liorentas irgi sakė, kad negali viešinti tyrimo detalių, teisę skelbti išsamesnę informaciją turi tik Kauno apygardos prokuratūra.

Prekyba mergaitėmis Švėkšnoje

Šių metų pradžioje nepilnamečių prostitucijos skandalas sudrebino Švėkšnos specialiojo ugdymo centrą, kai paaiškėjo, kad vienos mergaitės pardavinėdavo kitas.

Švėkšnoje susiklosčiusi situacija kėlė siaubą – nepilnametės mergaitės pardavinėjo jaunesnes savo bendramoksles seksualinių nuotykių norintiems vyrams, o suaugę vyrai, susigundę tokiais siūlymais, važiuodavo į šį miestelį iš visos Lietuvos. Užkirsti tam kelio esą negalėjo nei centro darbuotojai, nei teisėsauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius