-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkiasdešimtmetė žuvo nuo mirtinos elektros srovės

Rugsėjo 19 d., Ukmergės rajono Vidiškių seniūnijos Tvarkų kaime buvo rasta žuvusi moteris – penkiasdešimties metų amžiaus Ukmergės miesto gyventoja D.Ž.
Elektra
Elektra / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Šiuo metu atliekamas įvykio tyrimas. Pirminiais duomenimis, moteris buvo mirtinai traumuota elektros srovės, kai neleistinai prisilietė prie nutrūkusio 0,4 kV oro linijos laido negyvenamoje Tvarkų kaimo sodyboje. Apie elektros tiekimo sutrikimą minėtoje sodyboje AB „LESTO“ nebuvo informuota, pranešimą apie užfiksuotą įvykį bendrovei perdavė Ukmergės rajono policijos komisariatas.

„Tenka apgailestauti, kad šiemet užfiksuotas nebe pirmas atvejis, kai dėl neatsargaus elgesio ar neleistino įsibrovimo į bendrovės tinklo įrenginius nukentėjo gyventojai: keturi asmenys žuvo, penki buvo stipriai sužaloti“ – sako „LESTO“ Dispečerinio valdymo departamento Režimų planavimo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis.

Kai gedimai įvyksta aukštos ar vidutinės įtampos skirstomojo tinklo dalyje dėl gamtos stichijų, želdinių įtakos, gyventojų veiksmų ar kitų priežasčių, juos automatiškai fiksuoja bendrovės dispečerinio valdymo sistema. Tačiau kartais elektros tiekimo sutrikimai įvyksta tik žemos įtampos tinklo dalyje. Tokiais atvejais, siekiant greičiau nustatyti gedimo vietą ir atstatyti elektros tiekimą, gyventojų prašoma kuo skubiau pranešti, nurodant tikslią vietovę arba vartotojo kodą, kuris yra įrašytas atsiskaitymų už elektrą knygelėse. Antraip, gedimai žemos įtampos tinklo dalyje, ypač nutolusių gyvenviečių ar sodybų teritorijose, gali būti nustatyti tik atliekant planines elektros linijų apžiūras.

Pavojingu atstumu priartėjus prie elektros įrenginių ar oro linijų kyla pavojus žmonių gyvybei.

Norint išvengti elektros poveikio, kai ant šlapios žemės ar žolės yra nukritęs nutrauktas elektros linijų laidas, būtina eiti mažais žingsneliais, laikant koją prie kojos, arba reikia šokinėti ant vienos kojos iki saugios vietos. Jei važiuojant automobiliu ant jo užkristų elektros linijos laidas, būtina sustoti, tačiau iš jo negalima išlipti įprastu būdu. Kad nebūtų sukurta elektros grandinė ir žmogus nepatirtų elektros smūgio, iš automobilio reikia iššokti abiem kojomis. Likus automobilio viduje reikia stengtis nesiliesti prie metalinių detalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius