Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktadienio vakaras Vilniuje: banko užpuolimai, nusikaltėlių gaudynės ir sudaužyti automobiliai (nuotraukos, video, žemėlapis, atnaujinta 22.09 val.)

Penktadienio vakaras Vilniuje priminė kovinio filmo scenas. Tik, deja, viskas vyko iš tiesų. Per trumpą laiką sostinėje du kartus buvo nesėkmingai bandoma apiplėšti banką, policija vaikėsi nusikaltėlius, dužo tarnybiniai automobiliai.
Įvykio vietoje Didlaukio g.
Vilniuje bandyta apiplėšti banką. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Viskas prasidėjo apie 18.55 val. Kalvarijų g. ir Didlaukio g. sankryžoje. Čia į banko „Snoras“ filialą, vadinamąjį kioską, įsiveržė vienas ginkluotas nusikaltėlis, kuris pareikalavo pinigų ir šovė į kasininkę.

Moteris iš karto paspaudė pavojaus mygtuką ir sugebėjo pasislėpti. Nusikaltėlis buvo priverstas sprukti.

Į įvykio vietą nuskubėjo gausios policijos pajėgos. Policijos patruliams buvo pranešta, kad banką bandė apiplėšti tamsiai apsirengęs nusikaltėlis, užsimaukšlinęs baltą kepurę.

Policijos patruliai pradėjo nusikaltėlio paiešką. Tuo pat metu Vilniaus policijos Autotransporto grobimo tyrimo skyriaus (APGTS) pareigūnai pranešė, kad nuo jų bando pasprukti du nusikaltėliai, gaudynės vyksta Baltupio g.

Apiplėštas „Snoro“ kioskas ir gaudynių vieta yra tame pačiame Baltupių mikrorajone, jas skiria nepilnas kilometras. Kai prasidėjo gaudynės, nuo banko užpuolimo buvo praėjusios tik kelios minutės. Policijos patruliai nuskubėjo į pagalbą kolegoms.

Nusikaltėlių gaudynės truko neilgai. Jau po kelių minučių įvykio vietoje buvo sudaužyta pora automobilių, tarp jų ir patrulinė policijos mašina, vienas nusikaltėlis su antrankiais gulėjo veidu į žemę, dar vienas paspruko.

Įvykio vietoje buvo sudaužyta pora automobilių, tarp jų ir patrulinė policijos mašina, vienas nusikaltėlis su antrankiais gulėjo veidu į žemę, dar vienas paspruko.

Vos pasibaigus nusikaltėlių gaudynėms, Vilniaus policiją pasiekė pranešimas, kad šį kartą raudoną kepurę užsimaukšlinęs banditas įsiveržė į banko „Snoras“ filialą Fabijoniškių g. ir bandė jį apiplėšti. Nusikaltėlis buvo ginkluotas pistoletu.

Ir šiame kioske plėšikui nepavyko, jis spruko lauk. Liudininkai įsidėmėjo, kad nusikaltėlis iš įvykio vietos nuvažiavo automobiliu.

Paaiškėjo, kad Baltupio g. policija vaikėsi automobilių vagis, su banko plėšikais jie nieko bendro neturi. APGTS pareigūnai čia buvo surengę pasalą. Taip jau sutapo, kad banko apiplėšimas, ir automobilių vagių gaudynės per slaptą policijos operaciją prasidėjo vienu metu, iš pradžių niekas negalėjo suprasti, kas ką gaudo.

Nusikaltėliai įžūlėja

Įtariama, kad abu banko filialus bandė apiplėšti tas pats asmuo. Nepavykus vienoje vietoje, jis nuvažiavo į kitą. Taip pat įtariama, kad jis šaudė iš revolverio, kadangi įvykio vietose šovinių tūtelių nebuvo rasta.

Fiziškai žmonės per incidentą nenukentėjo. Tačiau prieš keliolika metų vidaus reikalų ministru buvęs, o dabar banko „Snoras“ valdybos pirmininko pavaduotojas Romasis Vaitiekūnas sako, kad banko kasininkės patyrė didžiulį stresą.

„Fiziškai moterys nenukentėjo. Bet jos nukentėjo psichologiškai. Kiekvienas nukentėtų, jei jį užpultų ginkluotas plėšikas“, – teigia R.Vaitiekūnas. 


View Larger Map

Aukštas pareigas užimantis banko atstovas sako, kad nusikaltėliai įžūlėja. „Juk įbėgo į vidų ir iš karto šovė į kasininkę. Anksčiau jie eidavo plėšti naktimis, kai niekas nemato. Dabar prie žmonių šitai vyksta. Visa laimė, kad mūsų kasininkės apsaugotos neperšaunamu stiklu“, – 15min.lt žurnalistui įvykio vietoje Didlaukio g. sakė R.Vaitiekūnas.

Buvęs vidaus reikalų ministras neatmeta, kad artimiausiu metu vėl gali pasigirsti žinių apie inkasatorių užpuolimus.

Į detales apie penktadienio vakaro užpuolimus R.Vaitiekūnas nenorėjo leistis. „Policija dirba, ekspertai irgi. Tegul jie nustato, iš kokio ginklo šaudyta. Mūsų kameros viską filmuoja, nufilmavo ir šiuos užpuolimus. Tačiau neaišku, ar policijai pavyks nusikaltėlį identifikuoti, kadangi veidą jis buvo paslėpęs po kepure“, – sakė banko atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius