-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pensininko rankos vos nenukandusio šuns šeimininkui gresia iki 12 metų nelaisvės

Teigiama, kad medikams pavyko prisiūti beveik nuplėštą vilniečio galūnę, aiškėja ir daugiau kraupaus šeštadieninio incidento aplinkybių.
Amerikiečių stafordšyro terjeras
Amerikiečių stafordšyro terjeras / 15min.lt nuotr.

Kaip jau rašė 15min., šeštadienio vakarą Vilniuje, Žirmūnų rajono Tuskulėnų gatvėje prie 37-ojo namo, netoli restorano „Marceliukės klėtis“, kovinis šuo užpuolė žmogų ir beveik nukando kairę ranką.

70-metis nukentėjusysis I.G. išvežtas į ligoninę, o šuns šeimininką (gim. 1984 m.) sulaikė policija ir nuvežė į komisariatą.

Nors jau šį pirmadienio vakarą aštriadančio keturkojo šeimininkas turėtų būti paleistas iš areštinės, jaunam vyrui, atsakingam dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo, gresia nuo 2 iki 12 metų nelaisvės, teigia Delfi.lt.

Juolab už augintinio nepriežiūrą – vedžiojimą be antsnukio, šis vyras nuo 2003-iųjų administracine tvarka baustas net 8 kartus.

Policininkai taip pat suka galvas, ką reikės daryti, jei veterinarai paskelbs, jog pensininką nuskriaudęs amerikiečių stafordšyro terjeras nėra pasiutęs.

Šuns šeimininkas pareigūnams aiškina, jog senukas prisilietė prie stafordšyro ir šis tada griebė ranką, o nukentėjusysis sako, jog padarė pastabą dėl to, kad kovinės veislės šuo vedžiojamas be antsnukio ir tada girtas vyras liepė savo augintiniui pulti žmogų.

Policijos duomenimis, stafordšyras žmogų draskė apie minutę. Išsigandęs šuns savininkas bandė jį atplėšti, bet įsiutęs padaras nekreipė į šeimininką dėmesio.

Vilniaus apskrities 1-ojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Kęstutis Skendelis Delfi.lt sakė, jog sužalotojo operacija buvo sėkminga – medikams ranką pavyko prisiūti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius