-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per 3 savaitgalio paras Lietuvoje kilo 116 gaisrų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino praėjusias 3 savaitgalio paras. Šalyje kilusių gaisrų metu 3 žmonės žuvo, o 9 gyventojai buvo traumuoti. Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 50 kitų gelbėjimo darbų bei išgelbėjo 7 žmonių gyvybes.
Įvykio vietoje
Ugniagesys gelbėtojas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sekmadienį apie 19 val. gaisras kilo Šiauliuose, Gegužių gatvėje, daugiabučio namo 5-ame aukšte esančiame bute. Atskubėję ugniagesiai, auto kopėčiomis pro kambario langą patekę į vidų, kambaryje rado dūmais apsinuodijusį 52-ejų metų buto savininką, kurį išnešė į laiptinę ir perdavė medikų globai. Buto virtuvėje degė puodas su maistu. Per gaisrą išsilydė garų surinkėjas, apdegė pakabinamos spintelės, aprūko virtuvės ir prieškambario sienos bei lubos. Įvykis tiriamas.

Sekmadienio naktį apie 2 val. 20 min. gaisras kilo Kretingoje, F. Janušio gatvėje, daugiabučio namo pirmame aukšte esančio buto virtuvėje. Atskubėję ugniagesiai, iš antro namo aukšto kopėčiomis evakavo 3 žmones, tačiau apdegusį ranką ir koją 73-ejų metų degusio buto šeimininką bei 70-metę jo žmoną, apsinuodijusią dūmais, teko vežti į ligoninę. Čia nukentėjusiesiems suteikus medicininę pagalbą, jie buvo išleisti gydytis ambulatoriškai. Gaisro metu sudegė virtuvės baldai, buitinė technika, apdegė sienos ir lubos. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Penktadienio rytą apie 7 val. 40 min. gaisras kilo Utenos rajone, Tauragnų miestelyje, Stučių gatvėje stovinčiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, virtuvėje smilko grindys ir durų stakta, o namo vidus buvo stipriai uždūmintas. Lokalizavus gaisrą, lovoje buvo rastas apdegęs 62-ejų metų namo savininko kūnas. Gaisro metu apdegė dalis grindų, lauko durys, sudegė prie kūrenamos krosnies stovėjęs fotelis, smarkiai aprūko kambariai. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį gyvenamasis namas užsiliepsnojo ir Tauragės rajone, Batakių geležinkelio stotyje. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, tad jo išgelbėti nepavyko. Gaisravietėje buvo rastas apdegęs namo šeimininkės kūnas. Įvykis tiriamas.

Šeštadienio vakarą apie 22 val. tragiškas gaisras kilo Kaune, Vokiečių gatvėje, grupei savininkų priklausančiame gyvenamajame name. Gaisrą dar iki ugniagesių atvykimo užgesino patys namo gyventojai, kurie ir išnešė žuvusį 70-metį vyrą. Per gaisrą mansardoje įrengtame kambaryje apdegė sofa-lova, spintelė, išsilydė televizorius. Gaisras įsiplieskė dėl neatsargaus rūkymo.

Penktadienį apie 16 val. 15 min. dėl tos pačios priežasties gaisras kilo Plungės rajone, Papievių kaime, daugiabučio namo bute. Per gaisrą apdegė lova, aprūko kambario sienos, o ugniagesiai spėjo išnešti ir perduoti greitosios pagalbos medikams 42-ejų metų vyrą. Nukentėjusysis su daugybiniais juosmens ir kojų nudegimas buvo paguldytas į Plungės ligoninės reanimacijos skyrių.

Šeštadienio vakarą apie 21 val. 45 min. Radviliškio rajone, Žardelių kaime, užsiliepsnojo gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, tad jo išgelbėti nepavyko. Dar iki ugniagesių atvykimo name buvę 5 suaugę žmonės ir 3 vaikai spėjo išsigelbėti patys. Tačiau trejų metukų mergaitė, 3 vyrai ir moteris, apsinuodiję dūmais ir su sužeidimais, buvo paguldyti į ligoninę. Gaisras įsiplieskė ir išplito akimirksniu, bandant įkurti krosnį degiu skysčiu, rašoma pirmadienį PAGD atstovų išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius