-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per avariją prie Panevėžio žuvo du pareigūnai ir du greitosios vairuotojai (nuotraukos, papildyta 16.19 val.)

Per tragišką eismo įvykį trečiadienį prie Panevėžio žuvo keturi žmonės. Du iš jų – greitosios pagalbos darbuotojai, du – policijos pareigūnai.
Tragiška avarija prie Panevėžio.
Tragiška avarija prie Panevėžio. / „Panevėžio balso“ nuotr.

Pirminiais duomenimis, trečiadienį apie 11.30 val. Panevėžio aplinkkelyje, 8–10 kilometre, susidūrė du automobiliai. Iš pradžių pareigūnams buvo pranešta, kad per avariją žuvo du žmonės ir vienas buvo sužalotas.

Neilgai trukus į atskubėjusius du greitosios pagalbos automobilius rėžėsi į avarijos vietą iškviestų ugniagesių gelbėtojų sunkiasvoris automobilis.

Ugniagesių automobiliui įsirėžus į greitosios pagalbos mašinas, žuvo du medikų vairuotojai ir viena medicinos seselė.

Panevėžio apskrities policija pradėjo tragedijos tyrimą.

Papildyta 14.17 val.: Praėjus porai valandų po įvykio ir sumažėjus sumaiščiai pradėjo aiškėti avarijos aplinkybės. Panevėžio apskrities VPK atstovas Raimundas Šimeliūnas 15min.lt žurnalistui patikslino, kad iš viso žuvo trys žmonės, o ne penki, kaip buvo manoma anksčiau.

Tačiau R.Šimeliūnas atsisakė komentuoti avarijos aplinkybes, teigdamas, kad jos turėtų paaiškėti šiek tiek vėliau.

„Apie 15 val. vyks spaudos konferencija, per ją ir bus pateikta daugiau duomenų", – sakė policijos atstovas.

Tuo tarpu 15min.lt pavyko sužinoti, kad visų pirma susidūrė Lietuvos kriminalinės policijos biuro tarnybinis automobilis Škoda ir Audi.

Tarnybiniu automobiliu į komandiruotę iš Vilniaus vyko Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos pareigūnai.

Policijos vairuotojas, kuris per avariją nenukentėjo, paskambinęs pagalbos telefonu pranešė, kad du žmonės, važiavę su juo, žuvo. Į įvykio vietą buvo išsiųstos dvi greitosios pagalbos brigados.

Avarijos vietoje medikai konstatavo vieno ONTT pareigūno mirtį. Kitas buvo gyvas, tačiau labai sunkios būklės.

Medikams teikti pagalbą padėjo ir iš savo automobilių išlipę jų vairuotojai. Tuo metu į greta sudaužytų mašinų esančius žmones įsirėžė slidžiame kelyje sustoti nespėjęs į avarijos vietą atskubėjęs ugniagesių gelbėtojų automobilis.

Ugniagesiams įsirėžus į būrį žmonių, žuvo abu greitosios pagalbos vairuotojai. Įvykio vietoje buvusi medikė gyva, tačiau sužalota.

Į ligoninę nuvežtas ir sunkiai sužalotas vilnietis ONTT pareigūnas. Jo būklė, pirminiais duomenimis, labai sunki.

Po kiek laiko toje pačioje vietoje avariją patyrė ukrainiečio vairuojamas automobilis, kuriuo važiavo ir du vaikai. Pasak pareigūnų, ukrainietis tiesiog užsižiūrėjo į avarijos vietą ir nespėjo sustabdyti savo mašinos. Per šį incidentą aukų išvengta.

Ukrainiečio vaikai buvo nuvežti į ligoninę, tačiau po medikų apžiūros nenustačius sužalojimų paleisti.

Papildyta 14.31 val.: Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas trečiadienį po pietų išplatino pranešimą apie šią nelaimę, kuriame rašoma:

Šių metų sausio 7 d. 11 val. 14 min. Panevėžio apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba gavo pranešimą apie eismo įvykį Panevėžio miesto aplinkkelyje, ties posūkiu į Upytės gyvenvietę. Eismo įvykio metu susidūrė 4 lengvieji automobiliai.

Pirminiais duomenimis, šios avarijos metu žuvo vienas žmogus, du buvo traumuoti. Į nelaimės vietą gelbėjimo darbams atlikti buvo išsiųsta Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 2-osios komandos gaisrinė automobilinė cisterna.

Apie 11 val. 25 min.  gaisrinė mašina dėl slidaus kelio slydo ir partrenkė nelaimės vietoje dirbančius greitosios medicinos pagalbos darbuotojus. Šio incidento metu du greitosios medicinos pagalbos vairuotojai žuvo, o viena medikė buvo traumuota ir išvežta į ligoninę.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Į nelaimės vietą išvyko Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vidaus tyrimų grupė.
"

Papildyta 14.35 val.: Praėjus kuriam laikui po avarijos, ligoninėje nuo patirtų sužalojimų mirė antrasis ONTT pareigūnas, važiavęs automobiliu Škoda.

Papildyta 15.51 val.: Nors slidžiame kelyje prie Panevėžio per kraupią avariją žuvo du pareigūnai ir du greitosios pagalbos darbuotojai, vietos rajono keliais besirūpinančios VĮ „Panevėžio regiono keliai“ direktoriaus pavaduotojas kelių priežiūrai Stasys Stravinskas tvirtina, kad pastaruoju metu kelių padaryti neslidžiais neįmanoma. Esą stengiamasi, kad būtų galima apskritai pravažiuoti.

„Kol kas mūsų prižiūrimų kelių neužpustė, tačiau vis dar labai smarkiai pusto. Kur laikosi stiprus vėjas – ten daug priversta sniego. Dėl pravažiuojamumo problemų nėra. Blogai, kad laikosi neigiama temperatūra. Dėl to baiminamės, kad galime nesurinkti viso sniego nuo kelių, negalime nieko, kad jie taptų neslidžiais. Kai važiuoja automobiliai, daugelyje vietų kelio danga įšyla, pasimato asfaltas, o pustomas sniegas truputį tirpsta. Tose vietose slidoka, tačiau važiuoti galima. Padaryti kažko, kad danga taptų neslidžia, neįmanoma. Valome kelius, o kai pustymas nustos, tuomet juos barstysime. Kol kas pabarstėme tik sankryžas. Gali būti, kad keliai taps ne tik slidūs, bet apskritai nepravažiuojami“, – kalbėjo S.Stravinskas.

Papildyta 16.19 val.: Trečiadienio pavakare Panevėžio apskrities VPK atstovas Raimundas Šimeliūnas 15min.lt sakė, kad avarija įvyko Panevėžio r., Panevėžio aplinkkelio 7 km.

„Pareigūnai atvykę į įvykio vietą konstatavo, kad susidūrė automobiliai Škoda Octavia ir Chrysler. Atvyko dvi greitosios, medicinos personalas išlipo padėti nukentėjusiems. Tuo metu į įvykio vietą atvažiavo Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos automobilis. Sunkvežimis. Gelbėtojai buvo iškviesti, nes skambinęs anonimas pranešė, kad automobiliuose gali būti užspaustų žmonių. Ugniagesių automobilį sumėtė, jis apdaužė dar du automobilius, kliudė žmones. Du greitosios vairuotojai žuvo, medikė sužeista. Prieš tai įvykusiame autoįvykyje vienas Policijos departamento pareigūnas žuvo iš karto, kitas mirė ligoninėje", - sakė R.Šimeliūnas.

Pasak Panevėžio policijos atstovo, Kriminalinės policijos biuro automobilis su kita mašina susidūrė dėl slidžios kelio dangos. Dėl tos pačios priežasties nepavyko laiku sustabdyti ir ugniagesių automobilio. Trečiadienio pavakare dar buvo apklausiami nelaimės liudininkai.

Jei turite nuotraukų iš įvykio vietos, siųskite jas adresu: 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius