Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per estų ministro limuzino vagystę išgarsėjęs S.Jonynas nuteistas už „Maximos“ prekių nugvelbimą

Už smulkųjį svetimo turto pagrobimą vilniečiui, išgarsėjusiam keliose rezonansinėse istorijose, teismas skyrė 500 litų baudą.
Svajūnas Jonynas
Svajūnas Jonynas / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Smulkią naują bylą „užsidirbusio“ vilniečio 43 metų Svajūno Jonyno pavardė buvo minima keliose rezonansinėse istorijose.

Labiausiai jis išgarsėjo 2001-aisiais,kai  rugpjūčio mėnesį į Vilnių tarnybos reikalais buvo atvykęs Estijos vidaus reikalų ministras. Jo tarnybinis automobilis „Audi A6“, ne be S.Jonyno pastangų, rugpjūčio 22-osios naktį buvo pavogtas iš Saltoniškių gatvės.

Vėliau paaiškėjo, kad 2001–2003 metais sostinėje siautėjo rimta mašinvagių gauja, kuri vogė prabangius automobilius (sąrašą galite rasti teksto apačioje), viename epizodų dalyvavo ir S.Jonynas.

Nors vyras kaltę neigė, dėl prisidėjimo prie „Audi TT“ vagystės teismas jam skyrė 5 metų 3 mėnesių pataisos namuose bausmę.

Įsivėlė į kraupią avariją

Brokeriu dirbęs brokeriu ir ligi šiol jau 4 kartus teistas S.Jonynas vėl atsidūrė dėmesio centre per kraupiąją 2009-ųjų naujametę avariją, kurios metu parlamentaro Broniaus Bradausko sūnaus Andriaus vairuojamas „Subaru“ Nemenčinės plente iš pradžių trenkėsi į „VW Vento“, kuriuo buvo vežami garsaus verslininko Nerijaus Numavičiaus tėvai.

Jis nesustojo ir netrukus kaktomuša rėžėsi į kitą automobilį, kuriuo iš Vilniaus centro po fejerverkų programos namo keliavo vyras ir dvi paauglės. Abu vairuotojai žuvo, o S.Jonynas tik susilaužė ranką, koją ir iš ligoninės, beje, skubiai pasišalino.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Avarija įvyko sausio 1-osios naktį.
Avarija įvyko sausio 1-osios naktį.

Greitai pasirodė, kad pakliūti į avariją ir sprukti iš įvykio vietos S.Jonynui yra ne naujiena. Dar iki tragedijos Nemenčinės plente S.Jonynas prisidarė rūpesčių, neatidžiai vairuodamas savąjį „Volkswagen Golf“.

Už tai, kad ne tik sugadino kitą transporto priemonę, bet ir pasišalino iš avarijos vietos, teismas nutarė skirti S.Jonynui 3 000 litų baudą ir trejiems metams atimti vairuotojo pažymėjimą.

Pagrobė prekių už 90,98 lito

Naujausias Svajūno nuotykis – šių metų kovo 18 dieną jis apsilankė parduotuvėje „Maxima“ ir pagrobė prekių už 90,98 lito.

Tai, kaip teigiama Panerių policijos nuovados pareigūnų surašytame protokole, – tik smulkusis svetimo turto pagrobimas. Tačiau teisėja Ieva Gavelytė-Kalytienė ilgapirščiui skyrė gana griežtą administracinę nuobaudą – 500 litų baudą.Vilnietis dėl prekių vagystės prisipažino, tai šiek tiek sušvelnino jo atsakomybę.

Skirdamas nuobaudą teismas atsižvelgė į administracinių teisės pažeidimų padarymo aplinkybes, į administracinėn atsakomybėn traukiamo asmens asmenybę, į tai, kad prekės parduotuvei grąžintos, žalos nepadaryta, administracinėn atsakomybėn traukiamas asmuo dėl pažeidimo prisipažino. Tačiau S.Jonynas padarė administracinį teisės pažeidimą prieš tai padaręs nusikaltimų nuosavybei, todėl jam skirtina vidutinio dydžio bauda, numatyta pagal ATPK 50 straipsnio sankciją, 15min.lt informavo Vilniaus 2-ojo apylinkės teismo atstovė spaudai Airinė Šerelytė. 

Geisdavo išskirtinių mašinų

Teisme nustatyta ir Lietuvos Aukščiausiajame Teisme patvirtinta, kad mažiausiai šešių asmenų grupuotė (be S.Jonyno, jai priklausė Dainius Sorakas, Andrejus Motuzas, Edvardas Jakubauskas, Tomas Varnas, Leonidas Žemys) dar 2000–2003 metais Vilniuje vogė brangius ir prabangius automobilius. Išaiškintos šių transporto priemonių vagystės:

Audi TT, pavogtas Kanklių g., apie 140 tūkst. litų vertės.

Audi A8, pavogtas Rygos g., apie 132 tūkst. litų vertės.

Audi Allroad, pavogtas Filaretų g., apie 174 tūkst. litų vertės.

Volkswagen Bora, pavogtas Debesijos gatvėje, apie 40 tūkst. litų vertės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius