-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 14 /11:53

Per gaisrą Rokiškyje žuvo dvi mergaitės: sugyventinės ir kaimynės dukras pražudė rūkalius

Šeštadienio paryčiais Rokiškyje liepsnojo dviejų aukštų medinis namas. Nelaimės pasekmės tragiškos: sudegė dvi mergaitės. Manoma, kad naktį virtuvėje nutekėjo dujos. Ryte atsikėlęs šeimininkės sugyventinis pirmiausiai nutarė prisidegti cigaretę.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Daivos Zibolienės/„Gimtasis Rokiškis“ nuotr.

Nelaimė įvyko Vilniaus gatvėje 2 numeriu pažymėtame name. Pranešimas apie nelaimę gautas šeštadienį 4.59 valandą.

Manoma, kad gaisras kilo namo mansardoje. Kai 5.02 val. atvyko gelbėtojai, dalis stogo jau degė atvira liepsna.

Žuvo dvi 2005 metais gimusios mergaitės, BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Taip pat sužeistas vyras, jis apdegė.

Papildyta 11.53 val. Apie tai, kad kovo 14-osios rytą didelis gaisras kilo Rokiškyje, Vilniaus gatvėje, išsamiai pasakoja ir vietinė naujienų svetainė grokiskis.lt.

Liepsnojo dviejų aukštų medinis namas. Nelaimės pasekmės tragiškos: sudegė dvi mergaitės.

Bendruoju pagalbos telefonu apie gaisrą pranešta likus kelioms minutėms iki 5 val. ryto. Kai ugniagesiai atvyko, pastato antrasis aukštas jau skendėjo liepsnose. Ugniagesiai specialiomis kopėčiomis užlipo į antrąjį aukštą, atidarė langą, pateko į kambarį, kuriame miegojo dvi mergaitės. Jos abi buvo išneštos iš apdegusios patalpos.

Į gaisravietę atskubėjo trys greitosios pagalbos automobiliai. Medikai dar bandė gaivinti mergaites, tačiau jų gyvybių išgelbėti nepavyko.

Sugyventiniai Gitana Tušlienė ir Andrius Paulauskas nuomojo antrąjį pastato aukštą. Pirmajame namo aukšte gyvenantis Tomas Kemundris „Gimtajam Rokiškiui“ pasakojo, jog anksti ryte išgirdęs sprogimą. Iš pradžių nesuvokęs, kas vyksta. Tik išėjęs į lauką, pamatė kaimynų languose liepsnas.

Po keleto minučių pas jį atbėgęs kaimynas rodė apdegusias rankas, prašė vaistų. T.Kemundris spėja, kad ugnis galėjo įsiplieksti nuo dujų.

Rytais mėgdavo parūkyti

Po gaisro pas kaimynus prisiglaudusi G.Tušlienė sakė, jog jos sugyventinis atsikėlęs ryte, pirmiausia eidavo parūkyti. Toks scenarijus kartojosi ir šį šeštadienio rytą.  Jam išėjus, moteris išgirdo sprogimą, pamatė koridoriuje, virtuvėje ir kambariuose liepsnas.

A.Paulauskas dar bandė patekti į kambarį, kuriame miegojo mergaitės, tačiau akimirksniu plintanti ugnis užtvėrė jam kelią. Tuo tarpu G.Tušlienė iš gaisro išbėgo su keturių metukų sūnumi, spėjusi pasigriebti tik telefoną ir piniginę.

A.Paulauskas dar bandė patekti į kambarį, kuriame miegojo mergaitės, tačiau akimirksniu plintanti ugnis užtvėrė jam kelią. Moteris iš gaisro išbėgo su keturių metukų sūnumi, spėjusi pasigriebti tik telefoną ir piniginę.

Ugnis smarkiai suniokojo butą, jame buvusius daiktus. Anot buto šeimininkės, dujų balionas nesprogo, bet per naktį iš jo čiaupo galėjo tekėti dujos. Jos greičiausiai užsiliepsnojo, kai A. Paulauskas įžiebė degtuką.

Pasak G.Tušlienės, gaisre žuvo jos dešimtmetė dukra Gabija ir pas ją miegojusi bendraamžė draugė Ugnė S.

Ši mažametė gyveno netoliese, o tąnakt ji norėjo nakvoti ne savo namuose, o pas draugę. Nieko blogo nepagalvojusi G.Tušlienė leido jai pasilikti.

Kaimynė matė siaubingus vaizdus

Gretimo daugiabučio gyventoja Danutė Skeirienė sakė, jog 5 val. turėjo būti Rokiškio bažnyčioje, dalyvauti adoracijoje. Atsikėlusi ruošėsi į pamaldas, kai ryto tylą sutrikdė sprogimas. Ji pagalvojo, kad chuliganai daužo kieme stovinčius automobilius. Žvilgtelėjusi pro langą išsigando: iš dviaukščio namo veržėsi dūmai, girdėjosi klyksmas, poškėjo degantis šiferis.

Ugnis plito akimirksniu. Moteris puolė skambinti bendruoju pagalbos telefonu, tačiau jai pasakė, kad apie gaisrą jau žinoma.

Vyriškis išvežtas į ligoninę

Rokiškio rajono ligoninės medikai A.Paulauskui konstatavo antrojo laipsnio kūno nudegimą, jis skubiai išvežtas į Panevėžio ligoninę. 

Dėl dviejų žmonių žūties pradėtas ikiteisminis tyrimas. Į nelaimės vietą atvykę ekspertai gaisro priežasčių nekomentuoja, tikindami, jog tik pradėtas tyrimas.

Pora policijai žinoma, moteris vėl buvo girta

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės atstovų šeštadienį operatyviai paviešintame pranešime irgi patvirtinama, kad ši skaudi nelaimė ir gaisras Rokiškyje, pirminiais duomenimis, kilo nutekėjus dujoms.

Kovo 14 d. 5.00 val. Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą, kad gesinant gaisrą name, Rokiškyje, Vilniaus g., rasti dviejų mergaičių, gimusių 2005 m. kūnai.

Policijai žinomų sugyventinių – 1974 m. gimusios moters ir 1983 m. gimusio vyro – namuose gaisras kilo šiandien paryčiais. Pirminiais duomenimis, dujų balionas buvo nesandarus ir dujos nutekėjo, vyrui degantis cigaretę, įvyko sprogimas.

1983 m. gimęs vyras spėjo išnešti 2010 m. gimusį sūnų, vaikas nenukentėjo. 2005 m. gimusi sugyventinės dukra ir tokio pat amžiaus tame pačiame kambaryje miegojusi kaimynų mergaitė, liko degančiame name. Abi mergaitės žuvo. 1974 m. gimusi moteris (girtumas 1,60 prom.) nenukentėjo. Vyras apdegė veidą, jis, įtariama, taip pat neblaivus, išvežtas į Kauno klinikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius